match_poker2Match Poker är en ny form av poker som innebär fler skicklighetsinslag och dessutom handlar det om lagspel. Projektet är ännu i startgroparna, men här kan du läsa om hur det är tänkt att Match Poker ska fungera.

Idémakarna bakom Match Poker är International Federation of Poker. I deras nyskapelse är det tre saker som skiljer sig väsentligt gentemot vanlig poker:

  1. Match Poker spelas som lagspel.
  2. Samma kort delas ut till samtliga bord för större rättvisa.
  3. Spelarna ser sina kort i mobiltelefoner.

Dessa tre punkter går faktiskt hand i hand. Det har tidigare talats om poker där alla spelare delas samma händer – inte samtidigt förstås, men under ett pokerparti – för att säkerhetsställa en hög skicklighetsgrad. Problemet är dock att utdelningen av kort då inte blir helt okänd för spelarna eftersom alla handkombinationer inte längre är möjliga (pokerrummet Duplicate Poker gjorde dock för rätt många år sedan ett försök till detta ska nämnas). Om däremot alla spelare – i form av större lag – delas samma kort kommer det inte ske några repriser när det gäller utdelningen av kort på samma bord.

Och för att det ska vara möjligt att dela ut kort slumpvis, men ändå som samma hålkort i ett givet mönster på varje bord räcker inte en mänsklig dealer till och det är här mobiltelefonerna kommer in.

Om du tycker det verkar invecklat kan kanske den här bilden få dig att förstå konceptet bättre:

match_poker

I match poker är alltså lagen uppdelade på olika bord där en representant finns på varje. Alla spelare startar med lika många marker och i slutändan vinner det lag vars spelare tillsammans har mest marker.