Manchester United

Det är upplagt för en riktigt het tillställning när Manchester United och Everton drabbar samman i en riktig sexpoängsmatch. United behöver tre poäng i jakten på Champions League-platsen och Everton krigar för en Europa League-plats. Kan Zlatan och grabbarna studsa tillbaka efter plattmatchen mot West Brom senast?

Se upp för Everton

Everton åkte förvisso på en svidande förlust i derbyt mot Liverpool senast, men det är annars ett lag på uppgång. En som är riktigt het är anfallaren Romelu Lukaku som fullkomligen öser in mål för The Toffies. Under ledning av Ronald Koeman brukar laget bjuda på en hel del mål och på de tre senaste matcherna har man följande resultatrad: vinst 3-0 mot West Brom hemma, vinst 4-0 mot Hull hemma och förlust 3-1 mot Liverpool borta.

Everton har historiskt sett haft ett ganska bra facit mot Manchester United, och säsongens första möte mellan lagen slutade oavgjort 1-1.

Följande spelare missar matchen för Everton: Yannick Bolasie, Ramiro Funes Mori, Seamus Coleman, Aaron Lennon och Morgan Schneiderlin.

Hård press på United

Pressen är som alltid stenhård på United och speciellt när man spelar hemma. På Old Trafford har man haft det tungt och tappat många ”onödiga” poäng mot sämre motstånd, så det är lite upp till bevis nu. Ska United ha en realistisk chans att nå Champions League via Premier League måste man helt enkelt vinna idag, så enkelt är det.

Följande spelare missar matchen för Manchester United: Juan Mata, Chris Smalling, Phil Jones och eventuellt Paul Pogba.

Tips

United går in som favoriter sett till oddsen, men med tanke på hur många gånger de har tappat poäng på hemmaplan och Evertons form, ser vi den raka ettan som tveksam. Den står just nu ganska lågt, 1.60@SuperLenny. Everton är ett målglatt lag som gjort hela 52 kassar på 30 matcher och United måste ösa på ikväll.

Manchester United vs Everton – båda lagen att göra mål till 1.90@SuperLenny 

Capture