En stor del av platserna i all-stars turneringen WSOP Tournament of Champions är vidga för de spelare som röstas fram på internet, vilket har inneburit att flera välkända namn redan startat olika former av valkampanjer för att öka sin chanser att bli inbjudna. Förstapriset i Tournament of Champions ligger på $500 000.

Det irländska pokerproffset Marty Smyth går nu ut och lovar att alla eventuella pengar han vinner i Tournament of Champions kommer att doneras till sjuka barn, närmare bestämt till Royal Belfast Hospital for Sick Children och Our Lady’s Children’s Hospital i Dublin.

En fansida med namnet ”Vote Marty” har nu skapats på Facebook för att försöka få fler människor att rösta på Smyth. Smyths sponsor BoylePoker är naturligtvis nöjda med den positiva uppmärksamheten och stödjer helhjärtat Smyths åtagande.

”Marty har inte bara vunnit ett WSOP World Championship event, han har också vunnit World Open, Irish Open och The Poker Million,” kommenterade BoylePokers Paul Spillane. ”Han är definitivt en sann mästare. Lägg till detta hans generösa beslut att donera alla eventuella prispengar till välgörenhet för barn på Irland och vi bör få se hela landet ge honom sitt stöd.”

För att kunna bli framröstad till WSOP Tournament of Champions måsta man ha tagit minst ett WSOP armband under sin karriär. Smyth erhöll sitt genom att vinna $10 000 Pot Limit Omaha World Championship år 2008.