29-årige Martin Schleich från Tyskland har utropats till segrare i European Poker Tour (EPT) Barcelona Main Event på Gran Casino de Barcelona och belönats med €850 000 i prispengar.

Finalbordet satte igång vid lunchtid lokal tid och klockan var nästan halv fyra på fredagsmorgonen innan de åtta finalisterna hade reducerats ned till en segrare i form av Schleich.

För första gången sedan Liv Boeree vann EPT San Remo under sjätte säsongen tog sig en kvinna till final i ett EPT Main Event, Frankrikes Isabel Baltazar som slutade på plats åtta och erhöll €73 000 i prispengar.

Eugene Katchalov från Ukraina hade hoppats på att äntligen fullborda pokerns ”Triple Crown” genom att komplettera sitt WSOP-armband och WPT-titel med en seger i ett EPT Main Event, men åkte ut till en tredjeplats efter att ha tre-bettat sig all-in mot Schleich. Schleich satt med nior på fickan mot Katchalovs pocketsjuor, och det hela blev riktigt intressant när en sjua landade på floppen. Direkt därefter dök dock en nia upp på bordet, vilket fick åskådarna att kippa efter andan på läktaren. Katchalov tvingades nöja sig med en tredjeplacering och €315 000 i prispengar.

Innan Katchalov slutligen åkte ut hade han, Schleich och Spaniens Dragan Kostic skyfflat marker fram och tillbaka mellan varandra i över fyra och en halv timme, men heads-up mellan Schleich och Kostic blev en betydligt snabbare affär och turneringen kunde avslutas efter cirka 45 minuter. Under EPT Barcelona Main Events allra sista hand gick Schleich all-in med ess – nio mot Kostics ess – sju och och vann.

Årets EPT Main Event i Barcelona lockade över 800 deltagare. Bäste svensk blev Samuel Lindberg som tog sig till pengarna och slutade på plats 51. I sidoturneringarna utmärkte sig två svenskar: Oscar Kroon som delade segern i €300 Bounty och Kambiz Kashis som kom tvåa i Pot Limit Omaha-turneringen.

Resultat från finalen av EPT Barcelona Main Event
1 Martin Schleich (Tyskland) – €850 000
2 Dragan Kostic (Spainien) – €532 000
3 Eugene Katchalov (Ukraina) – €315 000
4 Raul Mestre (Spainien) – €244 000
5 Tomeu Gomila (Spainien) – €185 000
6 Saar Wilf (Israel) – €145 000
7 Juan Manuel Perez (Spainien) – €105 000
8 Isabel Baltazar (Frankrike) – €73 000