martin_jacobson_wsopAtt vår svenska världsmästare skulle återvända till Las Vegas i sommar för att försöka försvara den historiska bedriften från i fjol var det väl ingen som tvivlade på, men nu har Jacobson också officiellt bekräftat att han åker.

Det är i en intervju med Gambling911.com som Jacobson bekräftar: ”Yes, I’m going!”. Förutom Main Event har han även för avsikt att spela i samtliga No Limit hold’em event.

Enligt Jacobson är hans chanser att vinna WSOP 2015 kring 1 på 3000. Vår egen världsmästare sticker alltså inte ut hakan, men det är ändå realistiskt om än något blygsamt. I ett startfält på 6000-7000 som det ofta brukar vara och där väldigt många är professionella spelare och turen utgör en hög faktor är det förstås väldigt öppet om vem som slutligen har alla markerna.

Den som senast vann World Series of Poker Main Event två gånger i följd var Johnny Chan (1987 och 1988), men då var startfälten mellan 100 och 200 spelare. De flesta tror inte att vi någonsin kommer få se någon som tar hem WSOP Main Event två år i rad igen.