PokerStars är tummelplats för många spelare som gillar galna utmaningar och en av dem är det tjeckiske pokerproffset Martin “phasE89” Balaz som nu har meddelat att han ska spela 40 000 Sit & Go:s på 30 dagar.

Balaz har gjort sig känd hos PokerStars för sin skicklighet när det kommer till Fifty50 Sit & Go och i oktober förra året slog han vad om att han skulle lyckas spela 24 000 Sit & Go:s på en månad och gå plus (utan rejkback). Balaz lyckades med konststycket och gick plus med strax under $2 900. Tack vare rejkback och att så många personer slagit vad med Balaz blev hans totala vinst $41 889.

Detta verkar ha gett Balaz blodad tand för han erbjuder nu vadslagning rörande ett nytt projekt – han ska spela 40 000 Hyperturbo 6-Max SNG:s på 30 dagar. Han är så säker på att klara av det att han erbjuder oddsen 1:2.5.

”Jag utlyser härmed officiellt en ny utmaning,” skriver Balaz på sin sajt Phase89.net. ”Jag ska spela 40 000 hyperturbo 6-max SnG:s på bara 30 dagar med start den 15 juni 2012 kl 0:00 och slut den 14 juli 2012 kl 23:59. Jag måste gå med vinst utan rejkback och jag får bara spela på nivån $30 eller högre. Det kommer att vara ännu svårare än mitt förra prop bet 24 000 Fifty50 SnG’s eftersom jag nu inte får spela på låga nivåer och bara har 30 dagar, inte 31, och det kommer förmodligen att ta över 400 timmar, inte 380 stycken.”

Balaz säger att han vill bevisa för sig själv att han kan klara av riktigt galna prop bets och gå plus på vilket spel som helst. Om det är något pokervärlden älskar så är det galna prop bets och vaden har redan börjat komma in.

”Jag har redan tagit emot flera meddelanden rörande mindre belopp, upp till $500,” säger Balaz i en intervju med PokerNews. ”Jag är villig att sätta upp till $50 000 mot satsarnas $20 000. Jag hoppas jag kan få lite bra action för att göra vadet mer intressant.”

Den som så önskar kommer kunna att följa Balaz spelande via webbkamera, Twitter och Phase89.net under utmaningsperioden.

”Jag behöver bevisa för de som slagit vad att jag spelar själv hela tiden, det är huvudanledningen till att jag låter åskådare titta på,” säger Balaz.

Balaz planerar nu att hyra en villa ihop med sin flickvän och där ägna sig helhjärtat år utmaningen. Hans flickvän Veronika Pavlikova är förstående vad gäller hans pokerambitioner, hon är själv en hängiven pokerspelare som nyligen vann PokerStars France Poker Series Snowfest i Evian.

”Hon kommer att bo med mig och ta hand om mig nästan hela månaden,” förklarar Balaz. ”Jag kan inte tänka mig att genomföra detta prop bet ensam i ett hus. Jag skulle förmodligen bli galen.”

Vill du ha en chans att spela mot Balaz under hans galna utmaning? Klicka dig i så fall över till pokerstars. Om du registrerar dig denna länk så får du bonus på dina 3 första insättningar.