mini2014En av de totalt tre bilar (Mini One 2014) som kommer att delas ut under Mr Greens kampanj har nu fått en ägare. Den vinnande lotten i den första dragningen tillhörde Marie E i Stockholm, som därmed har fått ta emot en Mini One 2014.

Nu återstår två dragningar – kommer någon av bilarna att gå till dig? Information om hur man deltar i dragningarna hittar du hos Mr Green. Det gäller att spela hos Mr Green och samla lotter, och sedan ha turen med sig när det blir dags för dragning om man vill få sin alldeles egna gröna Mini One 2014.

Trodde inte det var sant

När Mr Green ringde upp Marie E för att graturela henne till vinsten trodde hon först att det var någon form av skämtsamtal. När sanningen väl gick upp för henne – och hon insåg att hon faktiskt hade vunnit en splitterny Mino One 2014 – blev hon både glad och omtumlad.

Marie E saknar körtkort, men har nu en väldigt bra anledning att skaffa ett. Att lära sig fickparkera med en liten Mini One 2014 tror vi kommer att gå som en dans.

Mini – en modern klassiker

Mini är ett riktigt klassiskt bilmärke, som idag när alltfler köpare letar efter bränslesnåla bilar som kan röra sig smidigt i stadens trängsel har blivit hetare än någonsin. Mr Green har ju som vi alla vet känsla för både stil, smak och finess så vi är inte förvånade över att han har valt att lotta ut just Minis.

Den första Minin presenterades av British Motor Corporation redan år 1959 och blev snabbt en enorm succé. Visste du till exempel att Minis vann Monte Carlo Rallyt år 1964, år 1965 och år 1967? Faktum är att en Mini kom först (och tvåa, och trea) i rallyt även år 1966, men samtliga Minis blev diskvalificerade det året eftersom de hade fel sorts framlyktor.

Numera är det BMW som äger rättigheterna till bilmärket Mini (MINI) och ett av BMW:s dotterbolag är ansvariga för produktionen av Minis. Mini Hatch/Hardtop, Mini Clubman, Mini Convertible, Mini Coupe och Mini Roadster byggs i Oxford, England i en gammal Morrisfabrik. Mini Countryman och Mini Paceman byggs i Magna Steyr-fabriken i Graz i Österrike.

Den brittiska ambassaden i Mexiko har specialgjorda Minis som inte drivs av bensin. Varje bil har istället ett stort litiumjonbatteri som väger 200 kg. Avgasfria Minis går även att se i filmen The Italian Job från år 2003 eftersom det inte var lämpligt att köra omkring i tunnelbanesystemet med bilar som sprutar ur sig koldioxid.

Är du också sugen på att köra omkring i en liten Mini? Gör ett besök hos Mr Green och börja samla lotter till dragningen. Det finns fortfarande två stycken Mini One 2014 kvar att lotta ut!