Marcus Berg i Panathinaikos

Landslagsspelaren Marcus Berg lämnar sin grekiska klubb Panathinaikos i sommar.

 

Enligt Fotbollskanalen är Panathinaikos överens med Al Ain från Förenade Arabemiraten om en övergång för den svenske anfallaren Marcus Berg. Affären har varit en riktig följetong i medier men nu ser det ut att på helt klart. Upprinnelsen till att Berg velat lämna Grekland har att göra med utebliven ekonomisk ersättning från klubben. Detta i sin tur ledde till att både Berg och Panathinaikos vänt sig till Fifa för att reda ut problemen. Berg ansåg att klubben var skyldig honom pengar, samtidigt som Panathinaikos anmälde Berg för att han utan tillåtelse förhandlat med Al Ain.

Tidigare har Fotbollskanalen rapporterat att ett tvåårsavtal med Al Ain var på tapeten för Berg och att kontraktet skulle ge 60 miljoner kr netto. Övergångssumman ligger på 3,3 miljoner euro.

Uppdatering: Marcus Berg har presenterats för Al Ain under onsdagen

 

Även Hult kan lämna

Enligt diverse medieuppgifter är det lite stökigt i Panathinaikos rent ekonomiskt. De senaste dagarna har vi hört att Niklas Hult ska lämna på grund av utebliven lön. Flera grekiska medier har rapporterat att Hult inte fått riktig lön sen i vintras och att klubben är skyldig honom stora summor. Enligt uppgifter så kommer Niklas Hult ta till rättsliga åtgärder på grund av den uteblivna ersättningen.

- Klubben har haft länge på sig att fixa det här med lönerna. Det är stora summor som jag och andra spelare inte har fått ut. Det har varit många diskussioner och klubbledningen har sagt upprepade gånger att ”lönen kommer nästa vecka.” Det nådde en gräns och jag kände att jag var tvungen att göra något, säger Hult till Sportbladet.

Hult fick chansen i träningslandskampen mot Norge när Janne Andersson bytte ut hela succéelvan som vann i viktiga kvalmatchen mot Frankrike med 2-1. I klubblaget har han spelat 24 matcher under säsongen.

 

Spela på spelartransfers på Expekt

Expekt