En härlig lördag väntar oss och det finns som vanligt mycket spelbart. Jag håller mig till den Engelska ligafotbollen och tror Arsenal och Cardiff är huvudet högre än sina konkurrenter.

Match: Arsenal – Wigan
Mitt tips: Handicap (0-1)  1
Odds: 1.80 @ Nordicbet
Insats: 4/5
Spelstopp: 2009-09-19 16.00

 Arsenal som tillhör den absoluta toppen i Premier League tar emot Wigan som har spelat väldigt blandad fotboll så här långt. Arsenal har två blytunga förluster bakom sig i Premier League mot Manchester City och United. I Onsdags spelade man återigen match och då var det Champions League på menyn och där fick man bege sig till Belgien för att möta Standard Liege. Man spelade uselt och låg under med 2-0 men då på något sätt så lyckades man vända matchen till seger vilket är en oerhört stark bedrift. Nu är det Premier League igen och här har man hamnat lite efter och nu krävs tre poäng och Arsenal har krossat Everton och Portsmouth så här långt, nu är det Wigans tur.
Wigan har som sagt spelad blandad fotboll. Man inledde med bortapremiär mot Aston Villa och där gjorde man en kanon match och laget såg verkligen samspelt ut. Efter det så förlorade man tre raka matcher mot Wolves hemma, United hemma och Everton borta. Senast slog man West Ham med 1-0. Nu är det bortaplan mot ett av seriens starkaste hemmalag och man kommer få det tufft, väldigt tufft.

Arsenals skadeläge ser minst sagt ansträngt ut där målvakterna Manuel Almunia och Lukasz Fabianski saknas, Almunia är inte kvitt sin infektion och Fabianski är knäskadad. Denílsons ryggskada hindrar honom från spel i ytterligare några veckor. Theo Walcott är också ryggskadad, Samir Nasri borta med ett läkande benbrott, Carlos Vela ankelskadad och Johan Djourou är knäskadad. Andrey Arshavin har problem med ljumskarna. Lägg därtill att Van Persie är ett litet frågetecken om han medverkar eller ej men det mesta lutar åt att han spelar. Trots detta skadeläge i laget så kan man ställa upp med ett starkt lag och laget som startar blir väl i princip det lag som var nere i Belgien och krigade i onsdags, någon liten förändring kan förekomma.
Wigan har en princip skadefri trupp och det är endast Capo som inte kommer till spel den här matchen.

Arsenal har en rejäl plusstatistik på Wigan, framförallt på hemmaplan där man har 6 raka segrar sedan 2005 med 13-3 i målskillnad. Lagen har mötts 11 gånger de senaste 4 åren och Arsenal har vunnit 9 av dessa.

 Arsenal imponerar i stort i varje match man spelar och jag tror vi kan förvänta oss en klassisk hemmamatch för ett topplag där Arsenal kommer styra spelet, ha bollinnehavet och försöka få in bollen genom en stor köttmur till försvar. Dock så har Wigans tränare sagt att han vill att Wigan ska vara det spelförande laget i matcherna, undra hur det här kommer sluta om han ska försöka det mot spelskickliga Arsenal? Nej det här vinner Arsenal och man lär göra det med fler än ett mål.


Match:
Cardiff – Queens Park Rangers
Mitt tips:  1
Odds: 1.90 @ Betsafe
Insats:
 3/5
Spelstopp: 2009-09-19 16.00

Cardiff har verkligen imponerat på mig i år. Man har inlett mycket bra, inte minst på hemmaplan där man har 2 segrar och en förlust (mot Newcastle) och en härlig målskillnad på 7-1 på tre matcher. Man har dängat dit Scunthorpe med 4-0 och Bristol City med 3-0. Man hade inför bortamatchen mot Reading senast två raka förluster. Den negativa trenden bröt man mot normalt hemmastarka Reading då man vann med 0-1. Riktigt starkt. Men hemma i Wales är man oerhört svårslagna och det är inte många lag som kommer hit och tar poäng, knappast QPR.
QPR har inlett knackigt med 1 seger, 4 oavgjorda och 1 förlust. Man ska veta att QPR bara har mött 1 lag från den övre halvan på dessa matcher och då slutade det med förlust när man besegrades av Bristol City. Den enda segern man tagit var på bortaplan mot nykomlingarna Scunthorpe. Det imponerar inte direkt och nu får man bege sig till Wales för en stenhård bortamatch mot ett av seriens bästa hemmalag.

Cardiff får klara sig utan McCormack, Etuhu och McNaugton som alla är skadade. McPhail fick rött kort i senaste matchen och missar troligen den här matchen, jag är inte säker på om hans avstängning börjat gälla än.
QPR kommer till spel utan Lee Cook och Balanta som båda är skadade.

Cardiff med Jay Bothroyd och Michael Chopra i spets borde vinna den här matchen mot QPR som inte visat mycket positivt ännu. Cardiff gjorde det bra i förlust matchen mot Newcastle fast grabbarna från norr var huvudet högre än Walesarna men trots förlusten ska man vara nöjda med spelet och kämpaglöden. Nu tar man fram den igen och det får QPR sota för. Det här tar Cardiff!