v75Om du är intresserad av trav och tycker om att spela på hästar har du under hösten och vintern inte kunnat undgå att upptäcka att det har varit jackpottomgångar på V86 och V75 var och varannan vecka. Det är endast vid få tillfällen som det har betalats ut fullt i varje pott och potterna har rullats vidare gång på gång.

Chansen att vinna en jackpott på trav kan givetvis vara lockande, men samtidigt kan man gott anse att lite av tjusningen med dessa spelformer försvinner. Jackpottchanser i all ära, men det har verkligen gått lite inflation i jackpottarna. Det måste ju kunna gå att vinna lite större summor även utan rullpotter?

Att det har blivit så många jackpottomgångar beror givetvis på att det mestadels har varit favorittippade hästar som har vunnit avdelningarna. Utdelningen på alla rätt har därför blivit blygsam och det har inte betalats ut några vinster på övriga antal rätt.

Kritik från spelexperter

Många experter har riktat ganska frän kritik mot Svensk Travsport de senaste månaderna. Man menar framför allt att Svensk Travsport måste kunna vara lite mer flexibla när man skriver propositionerna för loppen. En av experterna som vill se förändringar är forna hockeyproffset Kristian Huselius. Han menar bland annat att det måste gå att skriva propositioner för fler hästar i de avdelningar som ingår i spelformerna. Andra travexperter har föreslagit att Svensk Travsport börjar kika på andra format för V75, till exempel att man inte alltid följer formatet med de fem divisionerna.

Vad säger då Svensk Travsport om kritiken? Jo, man tar del av den och medger att det finns en liten problematik kring att V75 och V86 den senaste tiden inte har betalat ut pengar i alla potter. Mattias Stenby på Svensk Travsport säger att man kikar på några alternativ, såsom till exempel högre prispengar under vintermånaderna (för att locka fler startande), att Guld- och Silverdivisionen inte behöver finnas med varje vecka och att radpriset kan höjas.