Måndag och en ny vecka inleds med en bra mängd av sport och spelobjekt. En liten titt på det som komma skall samt en tillbakablick på lite av det som har varit.

Champions League-finalen kommer bli jävligt tysk, vilket var mer än väntat sett till vilka resultat Bayern och Dortmund hade med sig inför sina returer i Spanien. Real Madrid var dock inte långt ifrån en sk remontada medan Barcelona fick smaka på kängan ytterligare en gång. Noterbart att tyskarna hade något av en träningsmatch i helgen som slutade 1-1, relativt intetsägande resultat i och med att en hel del startspelare ställdes över. I nuläget går den röda maskinen in som en relativt stor favorit hos bl.a. Bet365 där man står i 1,44 ggr insatsen till att få lyfta pokalen.

Allt är inte frid och fröjd hos varken Barcelona eller Real Madrid efter dessa resultat. För marängernas del är det mycket fokus på José Mourinho och hans framtid medan katalanerna sägs ha sett slutet på sin fantastiska era. Personligen är jag inte fullt så övertygad, vilket (snart) 4 ligatitlar på 5 år samt 6 Champions League-semifinaler i följd är fantastiska bedrifter. Dock så kommer det närmsta transferfönstret bli en nyckel för klubbens framtid och dess framgångar de närmsta åren, iallafall i Europas främsta klubblagsturnering.

Två huvudfigurer inför och efter finalen: Mario Götze och Josep Guardiola. En Dortmund-spelare, tillika nykritat för Bayern till nästa säsong, samt en fd Barcelona-tränare som ska ta över München-laget och som lär ha en del förväntningar på sig till att upprepa den pågående säsongens framgångar.

Förra helgen fick vi bevittna en annan final, och det var titelmatchen i lätt-tungvikt där Jon Jones besegrade Chael Sonnen på ett fullt så lika enkelt sätt som man kunde förvänta sig, även om vi hade föredragit ifall vinsten hade kommit till via en submission och inte genom en hänsynslös ground and pound. Kritikerna till hur i helvete den här matchen ens kunde sättas ihop överhuvudtaget fick rätt. ”Bones” var fullständigt överlägsen i de dryga 4 minuterna matchen varade och jag står fast vid att han är den mest kompletta slagskämpen i organisationens historia. Trots det kunde det hela få en högst märklig utgång och vändning, och det tack vare en bruten stortå som varken vi eller ens huvudpersonen själv märkte av.

Strax innan avslutet kom till kunde man se reprisbilder på hur Jon Jones lyckades bryta sin stortå via en förflyttning på mattan, något han insåg först under segerintervjun (hög smärttröskel?) med Joe Rogan. Om Chael Sonnen hade överlevt ronden ut och skadan hade upptäckts så hade han, patetiskt nog, varit mästare idag. Det hade med andra ord varit en av tidernas sensationer på ett högst parodiskt sätt. Tack för att man slapp uppleva det eländet.

Lyoto Machida eller vår Alexander Gustafsson näste man att få agera utmanare?

-

2-3 spelomgångar återstår av Premier League. Placeringarna i toppen är nästintill spikade, men nedflyttningsstriden är alltjämt levande där ett flertal lag vill undvika 18:e platsen.

11. Stoke 40p
12. Fulham 40p
13. Aston Villa 40p
14. Southampton 39p
15. Norwich 38p
16. Newcastle 38p
17. Sunderland 37p
——————————–
18. Wigan 35p

Sunderland och Stoke möts ikväll, där vi hämtar ett spelobjekt. Wigan spelar imorgon. Kan bli en hyfsad avslutning där den magiska gränsen på 40 poäng kanske inte räcker för ett nytt kontrakt. Någorlunda spännande.

-

Nu ska man försöka få igång en stream till AIK – IFK Göteborg på jobbet. En speciell match efter Ivan Turinas högst tragiska och sorgliga bortgång.

Twitter@spelaspelse samt @Puyol_SpelaSpel

/Puyol