Måndag, otrevligt nog, och en tillbakablick på helgen som har passerat.

Vaknade med ryggskott igår. Att spela div.4-innebandy är tydligen tufft. Blev till att bevaka Djokovic-Wawrinka från soffan den morgonen, en fullständigt briljant tennismatch där man hade velat se två vinnare.

Sammanfattningsvis, en spelhelg som inte går till världshistorien som den vassaste, iallafall sett till det jag själv presenterade här via spelaspel.se. Två drag med mindre insatser i Chelsea-Arsenal (Premier League, fotboll) och Caperiotäby-Falun (SSL, innebandy) under söndagen där Jack Wilshere inte fick något kort uppvisat, även om jag personligen tycker att han borde ha fått det efter en sen glidtackling i den andra halvleken, men Falun fixade sitt överspel på 6,5 bollar. Man gjorde nästintill det dubbla när man vann med 13-6 och Alexander Galante Carlström fixade det på egen hand med sina 8 (!) mål, ett tangerat målrekord i den högsta serien. En hyfsat snygg bedrift.

Desto sämre gick det för lågoddsaren i Tyresö-Karlstad (SSL, innebandy) där hemmasegern spelades. Tyresö gick upp till 3-0 vilket man sedan tappade till 3-5, en repris på föregående helg när Helsingborg (hemma mot Caperiotäby) tappade en ledning på 4 bollar. Något som hämtades upp under matchens avslutande minut men alldeles för sent och man vann först under förlängningen – något som brukar vara standard vid sådana tillfällen. Tyckte på förhand att det fanns många spelvärda objekt inför söndagens SSL-matcher, på så sätt trist att just Tyresö även blev den enda missen för egen del.

Missade som sagt West Midlands-derbyt mellan West Bromwich och Aston Villa. Lagen delade broderligt på poängen (2-2) i något som tydligen var en fin och välspelad fotbollsmatch. Det blev ett sådant tillfälle då man blev glad över att man valde överspelet (lag) före den raka segern (något jag återkommer till i ett senare inlägg), i det här fallet på hemmalaget. Bom på UFC-matchen där Michael Bisping och Vitor Belfort gjorde upp i galans main event, en fight som avslutades i den andra ronden via en TKO.

Det ska nämnas att jag, utanför texten till själva tipset, hade en väldigt stark tro på Bisping till 1,9 ggr, men han var ruggigt passiv och fick ingenting uträttat. Han satte ingen som helst press på brassen och kunde på så sätt inte trötta ut honom. Kanske positivt för engelsmannens del, då jag misstänker att en liknande insats mot titelhållaren Anderson Silva skulle innebära minst en kväll på sjukhus med ett antal alvedon-tabletter därtill – något som kanske blir verklighet ifall Belfort skulle åka fast i en dopingkontroll.

Twitter-spelet (@Puyol_SpelaSpel) på Gabriel Gonzaga (mot Ben Rothwell) gick desto bättre, kunde dock ha gått hursomhelst om dem hade hamnat i en slagväxling, så det var inte alltför övertygande även om tekniken avgjorde i slutändan. Den fighten var i övrigt relativt komisk då båda fick soppatorsk inom 2-3 minuter. Vassast var däremot Sarafian-Dolloway som var riktigt underhållande med några fina nummer och bra tempo i 15 minuter. Amerikanen slog Sao Paulo-sonen via ett delat domslut och jag tycker nog att 29-28 till hans fördel var helt korrekt.


Det spelas en Premier League-match under måndagkvällen, Southampton-Everton. Det här blir hemmalagets första match utan managern Nigel Adkins som något överraskande blev avskedad i helgen. Återkommer senare under kvällen med ett spelobjekt från den matchen.

/Ehsan, Puyol