Manchester United Herrera Poba

United och Ajax gör upp i vad som, ur svenska ögon sett, blir den mest hajpade finalen i Europa League på länge. Visst, Liverpools final förra året mot Sevilla var också en big deal. Men den hade inte samma koppling till inhemska ligan som den här finalen har. Den här matchen kommer avgöra hela Uniteds säsong och eventuellt Mourinhos öde. En manager som fått investerat så mycket och inte kunnat leverera bättre resultat (om de nu förlorar), bör verkligen ifrågasättas, speciellt när spelet har sett ut som det gjort under säsongen.

 

Allt avgörs ikväll

Manchester Uniteds säsong avgörs ikväll. Kommer det bli i dur eller moll? Efter att Premier League fått en rätt ljummen avslutning med en klar vinst för Chelsea och det mesta redan avgjort samtidigt som José Mourinho gav upp ligan för längesen till förmån för Europa League.

Och ja, so far so good, får man väl ändå säga. De spelar final ikväll på Friends Arena mot den sovande jätten Ajax som har imponerat under turneringen och pangat in drösvis med mål och slog ut farliga Lyon.

Svårslaget United

Mourinhos Manchester United är erkänt svårslagna och hatten av för det. Men samtidigt är det inte ett lag som är på tå och avgör matcher på egen hand utan det är mer tillfälligheter och individuella spelarkvalitér som avgör. Lite som AIK i årets allsvenska. Lite tur framåt behövs för att det ska bli tre pinnar, för defensiven är det inget fel på. Ett tufft avbräck för Manchester-laget är Eric Bailly som fick se det röda kortet i slutet av returmötet med Celta Vigo på Old Trafford.

Mourinho vilade stora delar av laget då man tog emot Crystal Palace hemma. Istället fick många unga spelare chansen att visa upp sig och det hör inte till vanligheterna i ett Mourinho-lag att akademispelarna lyfts upp, men den här matchen spelade ingen större roll ska sägas. Hursomhelst vann det B-betonade laget mot Crystal Palace i den sista omgången av Premier League.

De Gea kommer sitta på bänken och turneringskeepern Sergio Romero kommer få fortsatt förtroende mellan stolparna i turneringen som betyder mest för United.

 

Spela på Europa League-finalen hos ComeOn!

ComeOn