Manchester United Herrera Poba

Manchester United har vunnit allt – utom Europa League. Nu har de hamnat i en sådan sits att de i princip måste vinna turneringen för att bli garanterade en chans till Champions League-spel nästa säsong.

Slitage på Uniteds elva

José Mourinho är väl lite av Rafa Benitez motsats när det gäller att rotera i truppen. Han gillar att köra på med samma spelare oavsett, i den mån det går. Men det sliter på truppen när man är med och försöker nå topplacering i ligan och gå långt i cuper och under våren har det nästan varit farsartat hur många skador som United radat upp.

Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba,  Juan Mata, Phil Jones, Chris Smalling, Marcus Rojo, Eric Bailly, Luke ShawTimothy Fosu-Mensah har alla dragits med skador och vissa värre än andra. Som det ser ut nu så är Pogba och Mata redo för spel. Eric Bailly är lite av ett frågetecken efter att ha haltat av i Swansea-matchen, men det lutar åt spel mot Celta. Jones och Smalling är nära till spel och kanske får vänta till helgen då United spelar mot Arsenal i ligan.

 

Celta Vigo med sviktande form

Celta Vigo sjunker i tabellen av Primera Division och lägger allt krut på den här turneringen. Men att bara ha fått ihop fyra mål på de fem  senaste ligamatcherna är för dåligt. Då ska det även tilläggas att tre av dessa mål kom mot det redan i princip utslagna bottengänget Granada. Fiorentina-lånet Giuseppe Rossi är åter igen skadad, vilket är mycket tråkigt eftersom Rossi inledde karriären som 17-åring i Manchester United, men inte lyckades med att slå sig in i A-laget.

Liverpool-bekantingen Iago Aspas är Celtas största ihop till att spräcka nollan på United och han vilades i helgen.

Nog ska United avancera från detta över två matcher, men sett till den slitna truppen och jobbiga spelschemat är nog Mourinho rätt nöjd om man håller tätt här.

Spela på Europa League hos ComeOn!

ComeOn