Mina chansningar gick i baklås igår, men med snåla insatser blev det inga märkbara förluster. Idag ser vi fram emot Champions League, alla fotbollsfanatikers våta dröm! Densamma finns även för hockeyälskare, i form av SM-final. Korta analyser idag, då saker hänt i min vardag… Spelar dock med stor tanke bakom allt!

Färjestads BK – HV71
Mitt Tips: 1:a
Insats: 7/10

Motivering
Färjestad har nu fått finalen precis dit man velat ha den! En bortaseger senast, en hemmaseger innan dess, och ställningen är nu 2-1 i matcher i favör för värmlänningarna. Med två raka hemmamatcher nu mot smålänningarna har man nu chansen att bärga guldet. Hemma är man kännbart starka, 16 raka hemmavinster. HV71 är mediokra på bortaplan. HV71 har dessutom en Davidsson halvskadad samt en handfull backar på skadelistan, tungt!

Jag lirar ettan utan att blinka, då i princip allt talar för hemmaseger i afton!


Manchester United – Porto
Mitt Tips: 1:a
Insats: 9/10

Motivering
De regerande mästarna slog ut Inter tämligen enkelt i åttondelsfinalen, och tar nu emot gästande Porto i aftonens match! Porto slog ut Athletico Madrid i åttondelen efter två oavgjorda matcher, dock med fler gjorda på bortaplan. Här är det en ren klasskillnad. Engelska ligan är världens bästa serie, och ett topplag där ska alla dagar i veckan slå ett lag från Portugal. Ligaavstänga Rooney och Vidic är tillbaka i spel igen, och är givetvis hungriga på en seger ikväll för att ha ett bra utgångsläge inför bortareturen.

Ettan liras även här, klasskillnad som sagt!

God spellycka!
/Blixt