AIK - Malmö FF

Det är lite av ett klassikermöte när två av de senaste säsongernas bästa lag gör upp på måndagskvällen. Ett se Malmö FF i tabelltoppen tätt följt av AIK är en vanlig syn nuförtiden. Kvällens match kan mycket väl vara en avgörande faktor när vi räknar ihop sluttabellen.

 

AIK verkar klara sig utan vassa målskyttar

AIK vann förra måndagen derbyt mot Djurgården på Tele2 efter ännu en 1-0-vinst. Faktum är att fyra av AIKs fem senaste matcher har slutat i 1-0-vinster för Solnalaget. Man stod som vanligt för en stabil defensiv insats och frågan är om laget inte har allsvenskans bästa försvar. Djurgården förde spelet men kändes aldrig farliga. AIK har bara släppt in fem mål på nio spelade matcher vilket är imponerande. Man ligger på en femteplats inför kvällens matcher, och man har en hängmatch i och med den inställda matchen mot IFK Göteborg förra veckan. AIK har ovilligt fått rotera i elvan på grund av skador och avstängningar. Linnér och Sundgren var avstängda senast, men de är tillbaka till den här matchen. Däremot har Stefan Ishizaki och Per Karlsson åkt på skador och de ser ut att missa kvällens match. Viktige anfallaren Henok Goitom är fortsatt skadad, men Eero Markkanen har en uppåtgående formkurva och gjorde det bra mot Djurgården, så han bör starta och kan nog vara nyttig i kvällens match. Det var han som bäddade för Therns 1-0-mål i derbyt för övrigt.

Malmö kan bättre än såhär

Personligen litar jag inte på Malmö FF, och det beror mycket på det ständiga provandet av nya startelvor. Visst, truppen är bred och frisk, men vad gör det om man tappar poäng mot Kalmar, förlorar hemma mot Peking och kryssar mot Bajen? Man hade ett stort försprång men som nu har gått förlorat då sex potentiella poäng bara blev till en i de senaste två omgångarna. Nu åker Malmö till Friends vilket inte är en lätt match, speciellt när Malmö FFs bortafacit inte är jätteimponerande då de har två vinster och tre kryss. Man borde göra bättre ifrån sig. MFF får tillbaka de båda avstängda spelarna Safari och Tinnerholm. Brorsson är fortsatt avstängd. Kryssläge? Båda lagen är nog rätt nöjda med det i alla fall.

Spela på Allsvenskan på Mobilebet

Mobilebet