Gårdagens resultat sved i plånboken! Bägge matcherna slutade 2-2 efter full tid, två praktskrällar anser jag! Att United skulle tappa poäng hemma mot Porto fanns inte på världskartan, och att sedan Färjestad skulle vinna tyckte jag såg klart ut, vilket de även gjorde först efter 16 minuters övertid.

Men men, hänga läpp ska vi inte göra, vi får nya chanser idag med i princip samma utbud, nämligen Champions League, SM-final och nu även Svenska Cupen i fotboll! Nya tag som sagt, här är mina speltips inför aftonen.

FC Barcelona – Bayern München
Mitt Tips: Över 2,5 mål – Barcelona (hcp -1)
Insats: 7/10 – 6/10

Motivering
Här har vi kanske årets roligaste fotbollsmatch på intåg! Två offensiva lag som spelar gladfotboll 90 minuter oavsett ställningen i matchen. Ett spel som jag anser vara klockrent, då båda lagen verkligen lyssnat på ordspråket ”Anfall är bästa försvar”.

Hemmalaget
Barcelona är den spanska ligans gigant denna säsong! Även i Champions League har man trummat på i en strålande takt, och efter att ha vunnit gruppen relativt enkelt slog man ut Lyon i åttondelen med totalt 6-3, efter att ha dunkat in 5-2 på hemmaplan.

Med en av världens bästa uppställningar, i allafall offensivt sett, blir man svårtstoppade på ett fullsatt Camp Nou! Spelare som Xavi och Iniesta lägger med jämna mellanrum upp smörpassningar till Henry, Eto’o och Messi som de kan trolla bäst de vill med.

Defensivt sett ser man inte lika bra ut, förbättringar behövs inför nästa säsong… Puyol är inte den spelare han en gång var, Dani Alves är en sjuhelsikes offensiv ytterback, men det lämnar luckor bakåt, och även målvakten Valdes man släppa ett par tveksamma bollar förbi sig med jämna mellanrum.

Bortalaget
Bayern München har verkligen imponerat i Champions League denna säsong! Dock har ju ligaspelet fått ta en del stryk, då man inte är lika givna i toppen som man egentligen borde vara. Som sagt, all prio på detta cupspel, och ikväll står man inför en tuff uppgift. Efter att ha besegrat Sporting Lissabon med 5-0 på bortaplan och för att sedan förnedra dem med 7-1 på hemmaplan (12-1 totalt!) så möter man nu Barcelona i kvartsfinalen…

Offensivt sett är laget ett av världens bästa. En fartfylld och teknisk uppställning som kan utföra ett antal trollerikonster, bara de vill. Luca Toni är tillbaka från skada, och ansluter därmed i ett anfall med antingen Klose eller Podolski. Bakom sig, på mittfältet, finns den franske teknikern Franck Ribery tillsammans med den tyske stjärnan Bastian Schweinsteiger. Kvalitéer finns alltså…

Defensivt sett har man varit svajiga i år, och det är inte ofta man spikar igen. Man är ett lag som lever för att avgöra matcherna genom en bländande offensiv och därmed offras lite av försvaret…

Statistik
Barcelona var inne i en svacka för inte så länge sedan. Dock ryckte man upp sig, och efter att ha slagit Lyon med 5-2 hemma så fick man fart i maskineriet igen. Ett antal raka segrar har man i bagaget, och hemmastyrkan går naturligtvis inte beskriva med ord…

Bayern München hade inför helgens möte med Wolfsburg tre raka segrar. Dock ställde de över folk just till denna match, och torsk med 5-1 var ett faktum. Dock ska man verkligen inte räkna bort dem här, då de slog Lyon borta i gruppspelet och sen har vi ju naturligtvis överkörningen mot Lissabon-laget!

Sammanfattning
Två offensivt starka lag som har brister i det defensiva spelet, två lag som alltid går framåt. Offensiva världsstjärnor fyller trupperna, och här talar allt för en målrik match. Över 2,5 (alltså 3 mål sammanlagt eller mer) känns som ett riktigt vettigt spel. 3-1 till Barcelona ikväll?

Allt krut i denna matchen, svenska Cupen lämnar vi då det är svårt att veta vilka som går in för den. SM-finalen såg ni igår hur det kan svänga, chansningar vågar jag inte!

God spellycka,
/Blixt