stryktipsetNyligen rapporterade vi om att en spelare i Malmö fått 13 rätt på Stryktipset, och Svenska Spel har nu lyckats få tag på vinnaren som blev både glad och omtumlad över vinsten på drygt 10 miljoner kronor.

”Jag är chockad och lite skakig,” säger den nyblivna miljonären som är en medelålders kvinna bosatt i Göteborg.

Att det totala vinstbeloppet blev så högt berodde bland annat på att vinnaren – som lämnat in ett 64-raderssystem – även belönades för 10, 11 och 12 rätt. Att pengar rullats vidare från en tidigare omgång av Stryktipset och bildat en jackpott hjälpte också till att få upp utbetalningen till smått svindlande 10 103 752 kronor.

Hittade kupong på vinden

Framgångssagan tog sin början förra lördagen, då Malmökvinnan städade vinden och hittade en 15 år gammal Stryktipskupong. Hon hade inte spelat på Stryktipset på så länge, men fick nu inspiration att prova igen.

För 15 år sedan var det papperskuponger som gällde, men nu valde kvinnan istället att lämna in sitt spel hos Svenska Spel på nätet. Efter att ha satt ihop ett system satsade hon 64 kronor online, och lyckades bli ensam vinnare med 13 rätt på lördagens erkänt kluriga omgång av Stryktipset.

”Herregud, då är det ju sant! Jag har rättat hur många gånger som helst och försökt förstå att utdelningen är så enormt stor. Det har inte gått att ta på innan du nu ringer och bekräftar att det är sant,” utbrister den glada vinnaren till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson när han lyckas få tag på henne över telefon för att gratulera till storvinsten.

Tryckte fel först

För Pierre Jonsson förklarade kvinnan den intressanta vägen till storvinsten, som började med en vindsstädning.

”Jag hittade en gammal Stryktipslapp hemma när jag städade i lördags och tänkte att det var ett tecken på att det var dags att lämna in några rader. Det var 15 år sedan jag tippade senast och nu fick man 13 rätt direkt,” säger vinnaren.

Först blev det dock fel när hon skulle lämna in sitt system på nätet, men hon gav inte upp utan fixade med datorns hjälp till ett system för 64 kronor som visade sig vara helt rätt.

”När jag skulle lämna in tryckte jag fel först och fick ihop ett jättestort och dyrt system. Sedan petade jag in några tecken som kändes bra, för det var svåra matcher. Efter det lät jag datorn göra resten och 64 rader kändes alldeles lagom,” förklarar hon.

Andy Taylor resande övriga Stryktipskuponger

När bara match nummer ett återstod hade Malmökvinnan fått ihop 12 rätt. På match ett hade hon markerat 1X. Hur skulle det gå?

Hemmalaget Colchester tog ledningen, och fram till den sjunde övertidsminuten såg det ut att bli hemmaseger. Hade så blivit fallet hade Malmövinnaren fått nöja sig med drygt 1 miljon i prispengar, eftersom flera andra stryktipskuponger också hade fått 13 rätt.

Nu blev det istället oavgjort, då Walsalls Andy Taylor lyckades kvittera med en frispark på övertid och undvika förlust för Walsalls. Ingen av de övriga Stryktipskupongerna med 12 rätt hade markerat X, och Malmövinnaren stod därför ensam kvar som segrare.

”Hörde också att det blev mål och oavgjort i slutsekunderna i en match där jag hade 1X. Det betydde ju att det hade blivit en miljonvinst i alla fall, men tio miljoner är helt otroligt,” säger den omtumlade vinnaren.

Planerar familjeresa till USA

Den nyblivna mångmiljonären i Malmö planerar nu att resa till USA, och gärna även till England.

”Nu kan vi åka till USA, som hela familjen drömt om, men aldrig haft råd med. Vi får kanske åka över till England och titta på laget som gjorde tiomiljonersmålet. Det känns som mitt favoritlag i England just nu. Men MFF är alltid bäst, så klart,” säger vinnaren med ett skratt.

Här är den rätta raden

1) Colchester-Walsall, X
2) Leyton Orient-MK Dons, 1
3) Port Vale-Peterborough, 2
4) Preston-Crewe, 2
5) Rotherham-Swindon, 2
6) Shrewsbury-Gillingham, 1
7) Stevenage-Brentford, 1
8) Burton Albion-Southend, 2
9) Bury-Morecambe, 2
10) Fleetwood T-Chesterfield, X
11) Mansfield-Bristol R, X
12) Rochdale-Newport County, 1
13) Wycombe-Torquay, 1

Stryktipset – ett riktigt miljonspel

Att det blev så stor vinst för Malmöbon berodde inte bara på att hon var ensam vinnare med 13 rätt utan även på att pengar rullats vidare från en tidigare Stryktipsomgång och skapat en extra stor jackpott. Att spelare lyckas pricka in 13 rätt vid jackpott är något vi har fått se inträffa flera gånger på senare tid, och för blott tre veckor sedan var et en ensam vinnare i Göteborg som belönades med cirka 10 miljoner kronor för sina 13 rätt.

Vad både Malmövinnaren och Göteborgsvinnaren har gemensamt är att de lämnat in ett 64-raderssystem. 64-raderssystemet är ett smidigt sätt att spela på Stryktipset hos Svenska Spel och kostar bara 64 kronor. För detta får man sex halvgarderingar och resten säkra tecken.

Intresserad av att veta mer? Gör ett besök hos Svenska Spel på nätet. Stryktipset har 13 miljoner i jackpott nu på lördag!