IFK Norrköping

Det ska rullas boll på parken då två av lagen som gör flest mål drabbar samman.

 

 

Peking krigar på dubbla fronter

Norrköping är mitt uppe i Europaspelet. De inledde första mötet mot Prishtina med 5-0, så returen var bara en walk in the park som skulle spelas av och ett läge att lufta truppen. Men det var i torsdags det, den här matchen går idag, söndag. Det är bara tre dagars mellanrum, men tack vare försprånget på 5-0 så ska det som sagt vara en match som handlar om att döda 90 minuter.
Peking ligger på en andraplats i tabellen och har ryckt lite tillsammans med Malmö. De två i toppen har 30 respektive 27 poäng och har 5 poäng ner till klungan bakom där vi hittar Sirius, Östersund, AIK, Djurgården och Häcken.

Norrköping förlorade lite överraskande borta mot Örebro på Behrn Arena i en målrik match. Innan halvtidsvilan hade det gjorts fyra mål och ställningen var 2-2. Örebro kunde döda matchen då de var piggare efter vilan och gjorde två snabba mål innan minut 50 genom Nahir Besara.

 

Det svänger om Elfsborg

Elfsborg har gjort mål i sina senaste tio senaste matcher i allsvenskan. Faktum är att de bara gått mållösa från en match i allsvenskan den här säsongen, och det var i bortamatchen mot Djurgården på Tele2. Att Elfsborg gjort mest mål i allsvenskan kommer därför ingen som nyhet när man inser detta. Totalt har de gjort 25 mål framåt. Djurgården har gjort 24 medan Malmö och Peking har gjort 23 mål vardera.

Förutom att göra mycket mål så släpper man även in mycket mål. Hela 20 baljor har gått in bakom försvaret. Det är bara AFC United och Kalmar som har släppt in fler mål (28 och 25).

 

Mental fördel Elfsborg

Historiken mellan lagen är fördel Elfsborg. På de fem senaste matcherna i allsvenskan har Elfsborg vunnit fyra av fem matcher.

Elfsborg 2-1 Norrköping 26 oktober 2016

Norrköping 0-0 Elfsborg 29 maj 2016

Elfsborg 3-2 Norrköping 19 oktober 2015

Norrköping 0-4 Elfsborg 13 april 2015

Elfsborg 3-0 Norrköping 27 juli 2014

 

 

Spela på allsvenskan hos Unibet!

Unibet