Efter segern i Olympiatravet har Maharajah bjudits in till Elitloppet 2013.

Huruvida Maharajahs ägare och tränare kommer att tacka ja till Elitloppet är dock ännu oklart, men förhoppningsvis kommer vi att få se denna fenomenala åttaåring på Solvalla sista söndagen i maj då det är dags för 62:a omgången av Solvallas internationella elitlopp, det som vi i dagligt tal enkelt kallar för Elitloppet.

Varje år bjuds 16 hästar in till Elitloppet och delas in i två försöksheat. De fyra bästa i varje heat går vidare till finalen som körs samma dag som försöksheaten. Hur hästarna presterar i försöksheaten avgör vilka spår de får i finalen – ju bättre placering i försöksheatet desto bättre startspår i finalen. Både försöksheaten och finalen körs över 1 609 meter (autostart).

Förra året var det svenska Commander Crowe som vann med Christophe Martens som kusk, och året förre det segrade tyska Brioni med Joakim Lövgren vid tömmarna.

Fakta om Maharajah

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Börd: e Viking Kronos – Chili Khan
Ägare: Travkompaniets Stall AB, Sverige
Tränare: Stefan Hultman
Viktiga segrar: E3-finalen 2008, Svenskt Trav-Kriterium 2008, Svenskt Trav-Derby 2009, Grand Prix de l’U.E.T. 2009, Oslo Grand Prix 2010, Prix de Belgique 2011, Prix de Paris 2011, Olympiatravet 2013
Viktiga andraplatser: Prix de Amerique 2011, Prix de France 2011

Under vintern i Paris 2012/2013 uteblev segrarna för Maharajah och bästa placering blev en femteplats i Prix de Paris. Många började räkna ut Maharajah och förutspå att karriären nu var över, men den fina prestationen i Olympiatravets kval på Mantorp visade att Maharajah fortfarande har mycket kvar att ge, och segern i Olympiatravets final bör ha tystat olyckskorparna ytterligare.