MaharajahMaharajah befinner sig just nu på träningsanläggningen Grosbois utanför Paris för att vila upp sig efter helgens seger i Prix d’Amerique, och enligt skötaren Lisa Skogh är han förvånansvärt pigg efter sin stora insats på Vincennes.

”Normalt är han mer sliten efter ett snabbjobb,” säger Lisa Skogh, som har tillbringat måndagen med att ta emot massiva mängder gratulationer å Maharajahs vägar och svara på frågor från både svenska och utländska journalister. Samtidigt har förstås alla aktiva på Grobois velat kika förbi Maharajah för att hylla segerhästen, ta foton och se hur han mår.

”Det har varit en helt tossig måndag. Jag har aldrig varit med om något liknande,” säger Skogh.

Maharajah har fått stora rubriker i både franska dagstidningar och fackpress. Hans prestation var till exempel förstasidesstoff i hästsporttidningen Paris Turf, där rubriken löd ”Hultman en rêvait, Maharajah l’a fait!” (Hultman drömde, Maharajaha gjorde det!)

Tränaren Stefan Hultman begav sig hem till Sverige direkt efter loppet, för att delta i TV-program och svara på de svenska journalisternas frågor om segersöndagen. Samtidigt har Tommy Berghagen hållit ställningarna på Hultmans träningsanläggning Yttersta på Ekerö.

”Det var jättekul i går, men i dag är en ny dag och vi har 72 hästar som måste skötas och tränas. Ja, det fattas så klart en, han som är kvar i Paris,” säger en glad Berghagen när han intervjuas av ATG.