Idag bjuder jag på en analys av stryktipsomgången. Det ser ut att kunna bli en svårlöst omgång med ett par tänkbara skrällar och det gillar vi. Klicka er vidare här för en djup analys av samtliga matcher på stryktipset.

1. Sunderland – Arsenal          
Sunderland verkade riktigt på gång efter att ha slagit Liverpool och spelat oavgjort på bortaplan mot Man Utd men det kom av sig helt. De tre matcherna efter det har slutat med 2 förluster och en oavgjord så uppehållet som kom nu kom väldigt lägligt för Sunderland. Den oavgjorda matchen kom emot West Ham som ligger på 17e plats. Man spelade 2-2 på hemmaplan efter att man legat under med 0-2. Stark vändning men riktigt dåligt att ligga under med 2 mål på hemmaplan mot ett lag som West Ham. Efter den matchen åkte man på stryk mot Tottenham med 2-0 på bortaplan. Sunderland är normalt sett ett väldigt starkt hemmalag och man har bara förlorat mot Chelsea än så länge i ligan. Man har 4-1-1 som resultatrad och 15-9 i målskillnad. Förlusten mot Chelsea kom i hemmapremiären men efter det är man obesegrade men faktum är att man mött väldigt enkelt motstånd och den enda segern som inte är en ”rutin seger” var väl när man slog Liverpool med 1-0.

Arsenal har bäst form av alla lag i hela Premier League då man har 5 segrar och 1 oavgjord match på sina 6 senaste matcher. Man har 19-6 i målskillnad på dessa matcher och som dom flesta vet så öser Arsenal in mål för tillfället. Faktum är att Arsenal har 13 raka matcher utan förlust om man räknar in cuperna, Europaspelet. Riktigt starkt! Arsenal har på hemmaplan 5 raka segrar men på bortaplan har man det lite värre då man har resultatraden 3-1-2. Förlusterna är det inte mycket att säga om då de båda kom mot Manchester United och Manchester City på bortaplan. Den oavgjorda matchen kom i derbyt mot West Ham, Arsenal hade ledningen med 0-2 men slarvade och matchen slutade 2-2. Man lär inte göra samma misstag igen.

Lagen har mötts på Sunderlands hemmaplan 7 gånger under 2000-talet och 1 Sunderland seger, 2 oavgjorda och 4 Arsenal segrar. Senaste mötet lagen emellan slutade 1-1 här men noterbart är att före den matchen hade Arsenal 4 raka segrar och 11-0 i målskillnad på Sunderland. Litet plus för Arsenal där.

Sunderland har tunga bekymmer inför matchen mot Arsenal. Man får klara sig utan Kenwyne Jones och Michael Turner här då dem båda är avstängda. Man får dock tillbaka Lorik Cana som varit avstängd. Man får även klara sig utan målvakten Craig Gordon som skadade sig senast mot Tottenham. McCarthy återvände återigen skadad från ett landslagsuppdrag och missar matchen. Sedan tidigare är Cattermole skadad. Några avbräck för Sunderland som lär behöva alla spelare som finns att tillgå.
Arsenal får klara sig utan en massa spelare idag. Man hade ingen vidare tur med de internationella landskamperna som var under den gångna veckan. Van Persie, Gibbs och Diaby återvände allesammans skadade till Arsenal efter spel i respektive landslag. De spelare som är skadade förutom de precis nämnda är Bendtner, Clichy, Djorou och Fabianski. Sedan har man frågetecken för Denilson, Traore, Vela och Walcott. Några av de senare nämnda spelarna kommer med största sannolikhet inte att delta imorgon. Men som vi alla vet så har Arsenal haft skadeproblem en längre tid och trots detta har man klarat sig väldigt bra!

Mina tankar:
Det snackas mycket om Arsenals skadeläge men faktum är att många troligen glömmer bort att Sunderland har det värre än Arsenal då man har en betydligt mindre trupp. Matchen lutar väl åt Arsenal seger då Arsenal har en fantastiskt fin form och framförallt en oerhört stark offensiv. Sunderland har massor av skador och avstängningar och det kostar mycket för att lag som inte har en särskilt bred trupp. Jag har svårt att se hur Sunderlands mittbackar kan sätta emot ett starkt Arsenal anfall. Trots tunga skador på Van Persie och Bendtner så har man ändå ett riktigt starkt anfall då man har Fabregas som styrande mittfältare och framspelare till Arshavin, Rosicky och Eduardo. Det är väl på tiden att det lossnar rejält för Eduardo. Arsenal brukar ha lätt för att spela mot Sunderland och endast 1 förlust på de 7 senaste mötena talar till Arsenals fördel. Man har imponerat enormt nu på slutet och jag tror chansen för seger ska vara väldigt god idag då Sunderland har rejäla bekymmer i laget. Tvåan spelas!
Mitt tips: 2

2. Birmingham – Fulham
Birmingham verkade lite på gång före uppehållet då man kryssade två raka matcher mot Liverpool på Anfield och mot Man City på hemmaplan. Före dessa matcher hade man dessutom slagit Sunderland med 2-1. Formen på uppgång för Birmingham alltså.
Birmingham spelar väldigt tight fotboll på hemmaplan och man har 2 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster på hemmaplan än så länge och 4-4 i målskillnad. Det är inte lätt att vinna på Birminghams hemmaplan, bara Aston Villa och Bolton har lyckats och Bolton är enda laget som lyckats göra fler än 1 mål på Birminghams stenhårda defensiv.

Fulham ser starka ut i ligan för tillfället och på de 5 senaste matcherna har laget 2 segrar och 3 oavgjorda matcher. Före uppehållet körde man över Liverpool på hemmaplan med 3-1 och spelade 0-0 borta mot Man city. Starka insatser för Fulham som är i form! Fulham trivs inte riktigt på bortaplan då man har 1-3-2 som resultatrad. Den enda segern togs i premiären mot Portsmouth och det säger väl inte så mycket då Pompey är usla i år. Nu har man dock tre raka oavgjorda matcher och det finns lite kul info kring dessa matcher. Första oavgjorda matchen var mot West Ham och den slutade 2-2 efter att West Ham kvitterat på tilläggstid, andra slutade 2-2 mot Man City där Fulham hämtade upp ett 2-0 underläge. Starka insatser och i den senaste matchen hämtade man upp ett 1-0 underläge mot Wigan. Så visst är Fulham ett helt okej lag på bortaplan.

Lagen har mött varandra 5 gånger på Birminghams hemmaplan i Premier League under 2000-talet. Det har slutat med 1 Birmingham seger, 1 Fulham seger och 3 oavgjorda. Förra säsongen slutade match lagen emellan 1-1.

Birmingham kommer till spel utan Murphy, O´Connor och Tainio till den här matchen. Man får dock tillbaka två viktiga spelare till den här matchen då Barry Ferguson och Keith Fahey återvänder från avstängning och skada.
Fulham får återigen klara sig utan skadade Johnson och Kamara. Positivt för laget är att kaptenen Murphy återvänder från skada. Han har missat de 5 senaste matcherna och han betyder oerhört mycket för laget. Stort plus där.

Mina tankar:
Båda lagen får tillbaka viktiga spelare idag. Det här känns som en oerhört svår match att tippa och frågan är väl om det inte är så enkelt att man bara kan sätta ett kryss här? Det är lite fördel Birmingham då man har hemmaplan och möter ett Fulham som inte imponerat på bortaplan så här långt. Jag väljer dock att spela singelkrysset och hoppas på 0-0 eller 1-1.
Mitt tips: X

3. Burnley – Aston Villa
Burnley gick till uppehåll efter en riktig hawaii match borta mot Man City senast. Matchen slutade 3-3. Burnley hade ledningen med 0-2 men tappade till 3-2 till City men Burnley repade sig och lyckades kvittera före matchslutet och resultatet skrevs till 3-3. Före det slog man Hull hemma med 2-0. Formen är svårbedömd då laget är som dag och natt på hemmaplan och bortaplan men en sak är säker, man är betydligt starkare på hemmaplan än bortaplan. Burnley är i klass med topplagen på hemmaplan där man är ruskigt starka. Man har slagit bland annat Man Utd här. Resultatraden 5-0-1 imponerar för en nykomling på hemmaplan. Enda förlusten kom mot Wigan och jag tror laget behövde den förlusten för att inte bli för övermodiga.

Aston Villa har en okej form då man har 2-2-1 i de fem senaste matcherna. Segrarna togs mot Chelsea och Bolton på hemmaplan. Nu är det dock bortaplan och där har man 2 oavgjorda och 1 förlust på de 5 senaste matcherna. Man körde över Bolton med 5-1 i matchen före uppehållet och det kan ge laget självförtroende.
Aston Villa har 2-2-2 som resultatrad på bortaplan. Personligen tycker jag inte man har imponerat på bortaplan så här långt. Segrarna är tagna mot Liverpool i premiären och Birmingham i matchen efter det. Sedan har det gått utför med förluster mot bottenlaget West Ham och Blackburn som även dom ligger på undre halvan. De oavgjorda matcherna kom emot bottenlaget Wolves och Everton som ligger på den undre halvan. Som ni förstår så tycker jag inte man är särskilt starka på bortaplan längre.

Lagen har bara mötts en gång tidigare och då vann Burnley med 3-1 i Carling Cup. Det säger dock ingenting om dagens match då den spelades 2004 och lagen lär ha ändrats väsentligt efter det.
Inget av lagen har några nya skador att bekymra sig över.

Burnley får klara sig utan Bouma, Davies och Downing som alla är skadade här.
Aston Villa saknar McCann, Paterson och Rodriguez imorgon. Man får dock tillbaka kaptenen Stilian Petrov och backen Habib Beye som båda var avstängda senast. Plus för Aston Villa där.

Mina tankar:
Burnley är ett ruskigt starkt hemmalag och det har man bevisat många gånger nu. Man spelar med ett starkt självförtroende och man vågar rulla bollen på ett helt annat sätt än på bortaplan. Nu möter man ett Aston Villa som är ett starkt lag. Frågan är om Aston Villa på något sätt underskattar Burnley då man vet att man har det bättre spelarmaterialet. En sak är säker och det är att underskattar man Burnley på bortaplan så får man åka hem med 0 poäng, den saken är så säker. Matchen känns dock väldigt oviss och om Burnley ligger på latsidan idag så kommer Aston Villas vassa offensiv bli farlig. Jag helgarderar matchen.
Mitt tips: 1X2

4. Chelsea – Wolverhampton
Här är det inget snack om vilket lag som vinner. Chelsea leder Premier League och man slog tvåan Man Utd senast och har nu 5 poäng ned till dem. Man ser ruskigt starka ut för tillfället och att ett Wolves som ligger på 19e plats i tabellen ens ska ha chans till poäng här är bara löjligt.

Alla matcher ska spelas men Chelsea har 6 segrar av 6 möjliga på hemmaplan och 16-1 i målskillnad. Wolves ska vara stolta om dom ens klarar göra ett mål här. Vinner inte Chelsea ikväll ska jag krypa från Borås till Göteborg. Ettan är kupongens säkraste tecken!
Mitt tips: 1

5. Hull – West Ham
Hull har spelat upp sig på slutet men man har fortfarande extremt jobbigt på bortaplan. På de senaste 5 matcherna har man 2 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster. Förluster har kommit på bortaplan. Segrarna är tagna mot Stoke och Portsmouth på hemmaplan. Hull imponerar knappast men på hemmaplan har man åtminstone en chans till poäng. Hull har gjort det okej på hemmaplan och resultatraden 3-1-2 gör laget till det bästa hemmalaget i botten av tabellen. Man har på de 5 senaste hemmamatcherna 3 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust. Det är helt okej för ett lag som ligger i botten och nu när man möter ett överkomligt motstånd ska chansen till poäng vara bra.

West Ham har en halvdålig form då man har 1-2-2 som resultatrad på sina 5 senaste matcher. Det imponerar inte och laget placerar sig nu på en 18 plats vilket är precis bakom dagens motståndare Hull.
West Ham är ganska usla på bortaplan. Man har bara spelat in 2 poäng på de 5 senaste matcherna på bortaplan. I den senaste matchen hade man ledningen med 0-2 borta mot Sunderland men tappade till 2-2. Det känns som att laget har svårt på bortaplan och resultatraden 1-2-3 imponerar knappast.
När lagen möttes förra året på Hulls hemmaplan vann Hull med 1-0.

Det är tveksamt om Hulls förstemålvakt Boaz Myhill kan delta här då han dras med en knäskada. Troligen får andremålvakten Matt Duke fortsätta i målet. Mycket positivt för laget är att man får tillbaka sin bäste målskytt Geovanni som varit avstängd. Plus för Hull.
West Ham har sena test på flertalet spelare idag. Dyer, Ilunga, Stanislas och Tomkins är alla tveksamma till spel då de dras med småskador. Säkert är dock att Ashton, Boa Morte, Diamanti och den stackars Davenport missar matchen.

Mina tankar:
Hull har spelat upp sig den senaste tiden och på hemmaplan är man helt okej. Man är bäst bland lagen i botten och nu ställs man mot ett West Ham som varit dåliga på bortaplan så här långt. Någon gång måste det vända för West Ham och varför inte nu när man möter en bottenkollega. Jag helgarderar matchen.
Mitt tips: 1X2

6. Barnsley – Cardiff
Barnsley är inne i en bra period för tillfället och formen är okej då man har 2-1-2 som resultatrad på sina 5 senaste matcherna. Förlusterna har kommit mot Bristol C hemma med 2-3 och Nottingham borta med 1-0. Det är två ruskigt starka lag Barnsley mött men trots det har man stått upp mycket bra och gjort riktigt bra matcher. Barnsley har 2-2-4 som resultatrad på hemmaplan och det imponerar inte direkt. Man ska dock tänka på att 3 av de 4 förlusterna kom i de tre första hemmamatcherna för laget och det var innan man fått igång sitt egna spel. Nu ser spelet mer stabilt ut på hemmaplan och man är svåra att besegra. Man ska inte underskatta Barnsley hur som helst då de slagit WBA med 3-1 och spelat jämnt med Bristol City som båda är i klass med Cardiff. I den senaste hemmamatchen mötte man Sheff. U och trots att Barnsley hade ledningen två gånger så lyckades Sheff U kvitter på snöpliga vis och matchen slutade 2-2.

Cardiff är ganska svårbedömda formmässigt. Man har 2-2-1 som resultatrad på sina fem senaste matcher. Man spelar inte särskilt disciplinerat utan det blir ofta mycket mål när Cardiff spelar. I den senaste matchen man spelade förlorade man på bortaplan mot Swansea med 3-2. Cardiff är ett starkt bortalag och man har tagit 3 segrar på de 5 senaste matcherna på bortaplan. De andra två matcherna har slutat med förlust mot Swansea (3-2) och Sheff. W (3-1). Man har 4-1-3 som resultatrad på bortaplan och det gör laget till seriens fjärde bästa bortalag och det talar till Cardiffs fördel.

Lagen har mötts på Barnsleys hemmaplan 3 gånger i Championship och det har slutat med 2 segrar för Cardiff och den sista matchen slutade oavgjort. Förra säsongen vann Cardiff här med 0-1. Cardiff är obesegrade i 8 raka matcher mot Barnsley, hemma som borta. Stort plus för Cardiff där.

Barnsley har i princip en helt skadefri trupp, enda frågetecknet man har är på mittfältaren Hugo Colace.
Cardiff får klara sig utan försvararna Anthony Gerrard och Adam Matthews idag. Man har även frågetecken kring Jay Bothroyds medverkan. Man får dock tillbaka båda anfallarna Chopra och Wittingham idag och det är extremt bra för laget. Det är två ruskigt starka målskyttar som verkligen kan få fart på spelet igen. Stort plus!

Mina tankar:
Cardiff får tillbaka viktiga spelare idag och det kan vara avgörande för matchen. Man är ett starkt topplag men man ska inte undgå att Barnsley är ett bra lag dom också. Cardiff brukar dock ha lätt för Barnsley och därför väljer jag att spela tvåan tillsammans med ett kryss då Barnsley kan skrälla till det lite på hemmaplan.
Mitt tips: X2

7. Coventry – Crystal Palace
Coventry har sämst form i hela Championship då man har 0-1-4 som resultatrad. Man har på de senaste 5 matcherna bara gjort 2 mål. Nu kommer man från två raka förluster mot Derby på bortaplan och formsvaga Reading på hemmaplan. Coventry är helt ur form för tillfället. Coventry gjort det okej på hemmaplan där man har 2-4-2 som resultatrad. Förlusterna har kommit mot Swansea och Reading som båda vunnit trots att dom varit i usel form. Det talar lite emot Coventry att man inte klarar vinna matcher mot formsvaga lag. Man har dock kryssat mot lag som WBA, Bristol C och Middlesbrough och det får ses som bra.

Crystal Palace har 1-3-1 som resultatrad på de 5 senaste matcherna. Man slog senaste Middlesbrough hemma med 1-0 och före det hade man 3 raka 1-1 matcher. Man har bara 1 förlust på de 10 senaste matcherna och formen är bra för laget. Crystal Palace har samma form på bortaplan som Coventry på hemmaplan, alltså 2-4-2. Det ska dock nämnas att man gjort riktigt starka insatser på bortaplan den här säsongen. Man har kryssat mot hemmastarka lag som Preston, QPR och Cardiff. Man har även slagit WBA på bortaplan. Noterbart är att man även var nära att ta poäng på bortaplan mot Bristol C men misslyckades då man släppte in ett mål i 89e minuten. Som ni förstår så har man mött några av de svåraste hemmalagen den här säsongen och man har gjort det extremt bra! Nu väntar betydligt enklare motstånd.

Lagen har mötts 7 gånger på Coventrys hemmaplan under 2000-talet och det har slutat med 3 hemmasegrar och 4 bortasegrar. Förra säsongen slutade den här matchen 0-2. Coventry byggde en ny arena 2005 och sedan dess har Crystal Palace vunnit samtliga 4 matcher på den nya arenan. Coventry vann senaste mot Crystal Palace 2004. Fördel Crystal Palace här.

Coventry får troligen återigen klara sig utan den duktige målvakten Keiren Westwood. Man saknar backen Ben Turner och mittfältaren Osbourne. Positivt för laget är att kaptenen Stephen Wright har börjat träna för fullt och finns eventuellt med i laget idag.
Crystal Palace får troligen klara sig utan försvaren McCarthy och den unge Sean Scanell idag.

Mina tankar:
Coventry är som sagt helt ur form med Crystal Palace är i en mycket bra form. Det som oroar är att Crystal Palace kryssar i många matcher. Crystal har väldigt lätt för Coventry om man ser till gammal statistik. Det är mycket som talar för bortalaget i den här matchen och en chanstvåa kan vara på sin plats här. Jag provar!
Mitt tips: 2

8. Middlesbrough – Nottingham
Middlesbrough behövde det här uppehållet nu för att rannsaka sig själva. Man gick till uppehåll efter två raka 1-0 förluster mot Plymouth och Crystal Palace. Det är inte bra, speciellt inte för ett lag som ska vara med i toppen och slåss om uppflyttning. Det krävs rejäl uppryckning av Middlesbrough nu.
Middlesbrough har tappat allt verkligen på hemmaplan. Man har på de 5 senaste matcherna 4 förluster och bara ynka en seger. Man har blivit nollade i hela 5 av 8 matcher på hemmaplan och det är skrämmande dåligt för ett lag som Middlesbrough. I den senaste hemmamatchen förlorade man mot Plymouth som kunde inkassera sin andra seger på bortaplan den här säsongen. Pinsamt av Boro som har ambitioner på att ta sig upp till Premier League igen.

Nottingham är i bra form då man har 8 raka matcher utan förlust. De tre senaste matcherna har slutat 1-1 för laget men före det hade man 5 raka segrar. De tre senaste matcherna har varit mot tufft motstånd och kryssen i dessa matcher får ses som helt okej.
Nottingham är väldigt starka på bortaplan och man är det enda laget i Championship som är obesegrade på bortaplan efter 16 omgångar. Det är starkt! Man har 2 segrar och 6 oavgjorda matcher och trots att man har mött tufft motstånd på bortaplan har är man fortfarande obesegrade.
Lagen möttes 5 gånger under 90-talet på Middlesbroughs hemmaplan och alla dessa fem matcher slutade oavgjort.

Boro har ett i princip skadefritt lag, enda frågetecknet är Pogatetz som kan missa matchen. Men mycket positivt för Boro är att man har två nyförvärv i laget som kommer att debutera här. Anfallaren Dave Kitson gör debut för Boro medan Osbourne gör hemmadebut för laget. Kan bli bra för Boro och det blir ett plus i kanten här.
Nottingham har inga skador i laget utan bara positiv nyheter då man troligen får tillbaka anfallaren Blackstock, backen James Perch och Chris Gunter till matchen.

Mina tankar:
En mycket oviss match som kan sluta precis hur som helst. Det mesta talar väl för krysset i den här matchen men då Boro har två nyförvärv och Nottingham är obesegrade på bortaplan så finns chansen att något av lagen vinner med uddamålet här. Jag helgarderar utan att tveka!
Mitt tips: 1X2

9. Doncaster – Queens Park Rangers
Doncasters form är väl sådär bra, man har bara 1 seger, 1 oavgjord och 3 förluster på de 5 senaste matcherna. Doncaster är starka på hemmaplan och Barnsley är det enda laget som hittills lyckats vinna på Doncasters hemmaplan. Man har 2-5-1 som resultatrad och det får ses som helt okej för ett bottenlag. Doncaster spelade 3-3 mot Blackpool i senaste hemmamatchen och man fastställde slutresultatet genom att kvittera till 3-3 på tilläggstid och det tyder på att det finns stark moral hos Doncaster som inte ger upp i första hand.

QPR gör det bra hela tiden och man har 3-1-1 som resultatrad på sina 5 senaste matcher. 2 av de 3 segrarna är tagna på bortaplan mot starka hemmalag. Bra form på QPR.
QPR är seriens näst starkaste lag och man har tagit poäng i 6 av 8 bortamatcher i år. Man har bara förlorat mot hemmastarka Bristol City och Swansea den här säsongen. QPR har slagit hemmastarka lag som Derby och Cardiff och spelat oavgjort mot Newcastle så visst är man ett oerhört starkt bortalag. Man kommer från två raka segrar på bortaplan nu.

När lagen möttes förra säsongen på Doncasters hemmaplan så vann hemmalaget med 2-0 efter en strålande insats.

Doncaster får klara sig utan avstängda Martin Woods idag. Man har sena test på Dean Shiels och Jason Shackell som båda är småskadade. Man får tillbaka en stark trio till den här matchen då Webster, Roberts och Lockwood är friska och spelklara till den här matchen. Plus för Doncaster där.
QPR får klara siga utan Gavin Mahon, Rowan Vine och försvararen Fitz Hall. Jobbigt för QPR utan dessa spelare men man har lånat in Steven Reid och Tommy Williams som kan tillföra laget med sina kvalitéer.

Mina tankar:
Ytterligare en mycket oviss match som kan sluta hur som helst och återigen är en helgardering på sin plats.
Mitt tips: 1X2

10. Leicester – Plymouth
Leicester har en mycket bra form i mina ögon. Förra matchen förlorade man på hemmaplan mot WBA som är seriens starkaste bortalag så det är förlåtligt. Före det hade man 6 raka matcher utan förlust och det är imponerande. På de 5 senaste matcherna har man 3-1-1 som resultatrad och det är i mina ögon en bra form. Man slog exempelvis QPR i förr, förra omgången som i sin tur fick inkassera sin första förlust på hemmaplan så nog är Leicester ett starkt lag. Leicester är bra på hemmaplan och det är bara Preston och WBA som åkt hem härifrån som ett vinnande lag. Leicester har 4-2-2 som resultatrad på hemmaplan och det gör laget till ett av de starkare lagen i Championship. Man har 1-2-2 på de 5 senaste matcherna och nu måste man göra bättre ifrån sig för att vinna matchen mot Plymouth och chansen till seger ska vara god.

Plymouth har spelat upp sig rejält på slutet och har tre raka utan förlust varav de två senaste är segrar. Man är dock inget bra bortalag. Man har 2-1-5 som resultatrad och det krävs bättring även på bortaplan om laget ska börja klättra i serien. Men man ska ha i åtanke att Plymouth bortamatcher varit mot Middlesbrough, Bristol City, Blackpool, Newcastle, WBA, Derby, Crystal Palace och Peterborough. Som ni ser så har man mött seriens 5 bästa hemmalag och alla dessa matcher slutade med förlust. Segrarna är tagna mot Middlesbrough och Peterborough och den oavgjorda matchen var mot Crystal Palace i premiären. Så det är lite svårt att klandra Plymouth för deras dåliga bortastatistik. Man ställs återigen inför en tuff bortamatch och det kan bli jobbigt om man ser till statistiken.

Lagen har mött varandra fyra gånger på Leicesters hemmaplan under 2000-talet och det har slutat med 2 segrar för Leicester, 1 seger för Plymouth och 1 oavgjord.

Leicester får klara sig utan avstängde Matt Oakley i den här matchen.
Plymouth får tillbaka sin kapten Carl Fletcher till den här matchen då spelaren varit avstängd. Plus för laget här men man saknar David Gray, Craig Noone och Alan Judge som alla är skadade.

Mina tankar:
Leicester är ett starkt hemmalag och trots att Plymouth har två raka segrar så spelar jag ettan i den här matchen tillsammans med ett kryss.
Mitt tips: 1X

11. Sheffield United – Peterborough
Sheffield United är inne i en extrem kris för tillfället. Man har inte vunnit sedan den 18e September och man har nu gått segerlösa i 8 matcher. 5 av dessa 8 matcher har slutat med förlust dessutom. På de 5 senaste matcherna har man 0-1-4 som resultatrad och det gör att man har sämst form av alla i ligan. Noterbart är att den oavgjorda matchen man har togs i senaste matchen då man spelade mot Barnsley på bortaplan. Man låg under två gånger under matchen och lyckades få till två kvitteringar. Stark lagmoral och tar man med sig det till den här matchen ska chansen till första segern på länge vara stor.
Sheff. U är normalt ett starkt hemmalag men i år har man inte riktigt fått till det. 2-4-2 som resultatrad på hemmaplan visar att det inte är så lätt att slå Sheffield U på deras hemmaplan. Bara topplagen Cardiff och Newcastle har lyckats i år. Båda förlusterna kom i de två senaste matcherna man spelat på hemmaplan så pressen är stor på laget nu att man ska vinna.

Peterborough har 1-1-3 som resultatrad de 5 senaste matcherna. Man har två raka förluster nu mot Newcastle och Barnsley så formen verkar vara dalande igen. Peterborough har ännu inte vunnit på bortaplan. Man har spelat oavgjort i tre matcher och man har bara spelat in dessa 3 poäng på 8 matcher. Riktigt dåligt får man säga. Man har två raka 3-1 förluster bakom sig mot Newcastle och Doncaster.

Sheffield får tillbaka Chris Morgan som varit avstängd men istället har man anfallaren Henderson avstängd. Tungt för laget. I övrigt saknar man Geary, Williamson, Davies och Stewart. Troligen kan Kilgallon spela imorgon men det är inte säkert. Det är fortfarande jobbigt för Sheffield på skadefronten.
Peterborough har en ny tränare I Mark Cooper, han har alla spelare tillgängliga och det får han vara väldigt nöjd med.

Mina tankar:
Första mötet mellan lagen och Sheffield får ses som favoriter på förhand. Båda lagen är i dålig form och för mig är det inte helt oväntat om matchen slutar mållös eller åtminstone oavgjort. När bara 21% av befolkningen tror på det i Sverige i skrivande stund så känns det värt att offra en kryssgardering här.
Mitt tips: 1X

12. Watford – Scunthorpe
Watford har i mina ögon en mycket fin form. Man har 3-1-1 på de fem senaste matcherna och då ska ni veta att man mött bra motstånd de senaste matcherna. Förlusten kom på bortaplan mot WBA där man förlorade med 5-0. Onödigt stora siffror… Senast körde man över Preston på hemmaplan och vann med 2-0. Watford är ett bra hemmalag har 3-3-2 som resultatrad. Man har vunnit de två senaste matcherna på hemmaplan då man slagit Sheff. W med 4-1 och Preston med 2-0. Nu väntar ett betydligt enklare motstånd än de lagen man nyligen krossat på hemmaplan.

Scunthorpe som nyligen var inne i en mycket bra trend spelar numera usel fotboll och man förlorar sina matcher stort. Man har tre raka förluster bakom sig och 1-9 i målskillnad på dessa 3 matcherna. Stort minus för Scunthorpe där. Scunthorpe är ett uselt bortalag som bara spelat in 4 poäng på 8 matcher. 1-1-6 är resultatraden och 7-20 i målskillnad. Riktigt uselt! Man har 4 raka förluster i ligan på bortaplan och har målskillnaden 3-11 på dessa matcher. Stort minus för Scunthorpe även här.

Lagen har mötts två gånger tidigare på Watfords hemmaplan och det har slutat med varsin seger för lagen. Watford vann med 1-0 här ifjol då lagen mötets i FA-cupen.

Watford saknar fortfarande målvakten Lee men reserven har gjort ett bra jobb i målet den senaste tiden och den här skadan oroar inte mig. Man får även klara sig utan DeMeri och Jenkins idag.
Scunthorpe får tillbaka anfallaren Hooper och mittfältaren Wright här. Dom båda har varit sjuka och kan vara något ostabila men dom spelar troligen från start. Stort minus för laget är att målvakten Joe Murphy är avstängd och den unge Josh Lillis får ta över ansvaret i målet.

Mina tankar:
Scunthorpe är precis hopplösa på bortaplan och jag tror man åker på stryk här idag. Watford har gjort det mycket bra på hemmaplan den senaste tiden. Man är i bra form och jag spikar ettan!
Mitt tips: 1

13. West Bromwich – Bristol City
WBA gör alltid bra matcher har nu 3-1-1 som resultatrad. Man kommer från två raka segrar mot Watford och Leicester som båda är i bra form. Formen pekar uppåt för WBA.
WBA är riktigt starka på hemmaplan och det är endast Swansea och Crystal Palace som lyckats vinna och det har dom gjort med varsin 0-1 seger. Newcastle lyckades i början av säsongen få med sig en poäng härifrån också. I övrigt har WBA kört över sitt motstånd på hemmaplan och man har målskillnaden 17-6 efter 8 matcher.

Bristol City har 7 raka matcher utan förlust bakom sig. 4 av dessa har slutat oavgjort. Man kommer från två raka 1-1 matcher.
Bristol City har 1-5-2 som resultatrad på bortaplan och det får väl ses som okej. Förlusterna har kommit mot hemmastarka Cardiff och Derby. I övrigt har man kryssat mot resten av sina motståndare och trots att man har mött bra motstånd har man lyckats klara kryssen. Jag tror man är väldigt nöjda om man klarar ett kryss i den här matchen också.

Lagen har mötts 4 gånger tidigare på WBA:s hemmaplan och det har slutat med 2 hemmasegrar, 1 oavgjord och en seger för Bristol City. Man har dock bara mött varandra en gång under 2000-talet (2007) och den matchen vann WBA med 4-1.  

WBA har inga nya skador att rapportera om. Man saknar fortfarande Miller, Clement och Morrison som alla är långtidsskadade.
Bristol City får klara sig utan högerbacken Bradley Orr idag igen.

Mina tankar:
Det här kommer bli en riktigt tuff match mellan två ruskigt starka lag. WBA är ett väldigt starkt hemmalag men nu möter man ett rejält formtoppat Bristol City som kan skaka de flesta lagen i Championship. Jag spelar ettan men tar med krysset som i skrivande stund bara är spelat på 24% av alla kuponger. Vi får hoppas på en jämn match där Bristol krigar till sig ett kryss.
Mitt tips: 1X

Stryktipset:
R 4-4 = 144 kr (12-rättsgaranti)
1. 2
2. X
3. 1X2
4. 1
5. 1X2
6. X2
7. 2
8. 1X2
9. 1X2
10. 1X
11. 1X
12. 1
13. 1X

Topptipset:
M 3-2 = 108 kr
1. 2

2. 1X
3. 1X2
4. 1
5. 1X2
6. X2
7. 2
8. 1X2

Lycka till!
/Mangan