Då var det äntligen dags för en riktig stryktips omgång med Engelsk fotboll igen. Som man har längtat. Det finns väl inga direkt heta matcher på kupongen men matcherna är på förhand ruggigt svårlösta vilket känns väldigt spännande. Det är premiärer i Premier League och premiärer kan som alla vet, sluta med många skrällar. Jag förlitar mig dock till ett par hemmalag som bör vinna på sin hemmaplan.

1. Hammarby – Elfsborg   
Mitt tips: X2

Stryktipset inleds med en allsvensk match mellan ett Hammarby som kommer stärkt från derby segern mot Djurgården och ett Elfsborg som kommer rejält revanschsugna efter botten nappet mot Gefle hemma senast.

Hammarby tog första segern på över en månad senast när man vann mot Djurgården i Stockholms derbyt. Man hade 3 förluster och en oavgjord match. Noterbart är att bottenlaget ÖIS vände sin negativa trend mot Hammarby och tog 4 av 6 möjliga poäng mot Hammarby. Frågan är om Hammarby är ur sin svacka nu i och med segern senast eller kommer Elfsborg slå tillbaka Bajen återigen.
Elfsborg i sin tur kommer från två raka förluster i allsvenskan mot Kalmar borta och Gefle hemma. Elfsborg för spelet i de flesta matcher men man har fruktansvärt svårt för att göra mål . Man försöker och försöker men det går bara inte. Man har matchats tufft på sistone men har nu fått en veckas välbehövlig vila utan någon match. Därför bör man vara utvilade till denna drabbning.

Hammarby återfår Sebastian Castro-Tello och kaptenen Fredrik Söderström från avstängning men den senare nämnde blir ändå tvungen att lämna återbud p.g.a. skada.
Elfsborg får tillbaka två viktiga spelare i mittfältet, Helgi Danielsson och Anders Svensson.

Rent historiskt sett på Söderstadion har man under 2000-talet 4 segrar 3 oavgjorda och 2 förluster mot Elfsborg. Elfsborg har i sin tur bara gjort 2 mål från 2001-2009 på Söderstadion. Man blir ofta nollade på Söderstadion med andra ord.

Hammarby kan spela briljant fotoboll på söderstadion när dom verkligen får till det. Bajen fans är bland de topp tre bästa i Sverige utan tvekan och när dom kommer igång gör även spelarna det. Man måste spela på topp hela matchen för att ha en chans att slå Elfsborg. Elfsborg som nu fått vila en vecka plus att man får tillbaka två mittfältskuggar blir inte lätta att slå. Jag tror att det kommer bli en jämn match trots det är botten mot toppen, oavgjort eller Elfsborgs seger tror jag på och inleder stryktipset med ett X2.

2. Kalmar FF – Gefle 
Mitt tips: 1

Andra matchen på kupongen är även den svensk. Topplaget Kalmar FF tar emot mittenlaget Gefle som skrällt mot topplag tidigare under säsongen. Senast i raden var det självaste Elfsborg som fick stryk på sitt plastgräs och fick inkassera första försluten för säsongen. Starkt av Gefle.

Kalmar gjorde som majoriteten av topplagen gjorde i senaste omgången, förlorade. Man blev slagna av Halmstad BK på bortaplan och därmed bröts Kalmars segersvit med 6 raka segrar i Allsvenskan. Man har trots det fina resultatraden 7-1-2 på sina 10 senaste matcher. Kalmar kan spela fotboll när dom vill och då är det inte många lag som kan stoppa dem, speciellt inte på Fredrikskans där man har resultatraden 7-0-2 och 19-6 i målskillnad.
Gefle i sin tur slog Elfsborg på bortaplan senast och blev först i år med att lyckas med det. Matchen före slog man Djurgården på hemmaplan med 2-0 så självförtroendet är på topp i klubben.

Historiskt sett så har Gefle haft det tufft på Fredrikskans under 2000-talet med resultatraden 4-2-1 till Kalmar. Gefle har bara mäktat med att göra 5 mål på dessa 7 matcherna.

Kalmar kommer till spela utan viktige Rasmus Elm och Emin Nouri som är avstängda. Gefle får klara sig utan Hasse Berggren och Johannes Ericsson.

Det här känns som en match som Kalmar bara ska vinna. Men samtidigt har jag en känsla någonstans långt inne att Gefle faktiskt kan ställa till en del bekymmer för Kalmar. Då jag inte har råd att gardera denna matchen väljer jag att spika ettan med viss osäkerhet.

3. Aston Villa – Wigan  
Mitt tips: 1

Nu där det dags för första Premier League matchen där Aston Villa tar emot Wigan. Aston Villa hängde på bra i toppen förra året fram till de sista omgångarna då man dalade från fjärde plats ned till en 6e plats. Man spelade bra på hemmaplan där endast 3 lag lyckades slå dem. Wigan som kommer på besök slutade 11a i serien och mer än så kan man inte säga. Kommer troligen sluta på en liknande placering även i årets upplaga av Premier League. Man har ny tränare inför säsongen och det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma.

Aston Villa har gjort en helt okej försäsong där man kan nämna att man slog Porto, kryssade mot Juventus för att sedan slå Fiorentina i genrepet förra veckan.
Wigan i sin tur har haft en tuff försäsong där man endast vann 2 av 7 matcher och man mötte inga bra lag direkt. Ett stort frågetecken för Wigan sätter vi där.

Aston Villa har aldrig vunnit mot Wigan på hemmaplan men det lär det bli ändring på i denna matchen. Skadade hos Aston Villa är Bouma, Luke Young och Downing. Wigan har Kapo skadad.

Båda lagen har tappat viktiga spelare och känns svagare än förra säsongen. Wigan har förlorat sin främste spelare: Valencia och man är ett erkänt bortasvagt lag. Aston Villa är det bättre laget här och ska vinna den här premiären inför fullsatta hemmaläktare. 

4. Blackburn – Manchester C 
Mitt tips: X2

Blackburn som slutade på en blygsam 15e plats i ligan förra säsongen och det krävs bättring av samtliga spelare om man ska avancera i serien denna säsongen. Man tar emot Man City som slutade 10a förra säsongen. Det enda det kommer skrivas om i den här matchen är som alla stjärn nyförvärv Man City har gjort. Man har värvat Stuart Taylor Mv, Kolo Touré, Gareth Barry, Roque Santa Cruz, Adebayor och Tevéz från ärkerivalen United. Det är spelare av världsklass. Det ska bli spännande att se om Mark Hughes får alla lagets stjärnor att dra åt samma håll eller om det blir kris av det hela.

Blackburn är obesegrat under försäsongen men man ska tillägga att man endast har en seger. Man har mött dåligt motstånd så man ska ändå inte vara helt nöjda med sin försäsong. Sam Allardyce som tog över under förra säsongen fick ordning på Blackburn som var en fallande sten. Nu har han haft en hel sommar att spela ihop laget och det är inte omöjligt att Blackburn är med och slåss om Europa platserna i år.
Manchester City har haft det tuffare under försäsongen då man har resultatraden 2-1-3. Man vann genrepet mot Celtic förra veckan med 2-1.

Premiär match, två lag som inte gjort en speciellt bra försäsong. Svår match att spela på men det väger mot City då man har ett grymt lag på pappret. Men som så ofta så är det svårt för ett lag med många nyförvärv att prestera redan i första omgången så jag lägger på krysset så det får bli X2 i denna matchen.

5. Bolton – Sunderland 
Mitt tips: 1X2

Bolton är ett riktigt krigar lag och det har man visat i många matcher föregående säsong. Man är bättre hemåt än framåt därav ofta jämna matcher. Man har kvar i princip samma lag i år igen och man får lita till sin fysiska fotboll. Bolton slutade på 13e plats förra säsongen och möter nu Sunderland som slutade på 16e plats, strax ovanför nedflyttningsstrecket. Man mäktade bara med 3 segrar på 19 bortamatcher vilket inte håller om man ska ligga säkert till i Premier League. Sunderland behöver rycka upp sig rejält den här säsongen vilket jag tror man gör med nyförvärv som Darren Bent och Frazier Campbell som nya forwards som är målsprutor.

Båda lagen har gjort bra försäsonger och den här matchen känns oerhört svår att klura ut och därför fegar jag och helgarderar denna matchen.

6. Portsmouth – Fulham 
Mitt tips: X

Här kommer en av kupongens klurigaste matcher på förhand där Portsmouth som ser märkbart svaga ut i år tar emot Fulham som var ett av seriens sämsta bortalag föregående säsong.

Pompey har haft en tuff försäsong där man underpresterat trots att man i genrepet slog Rangers med 2-0.
Fulham har gjort en okej försäsong mot dåliga lag och man tog sig vidare i Europa League enkelt.

Som ni kan läsa ovan så ser Pompey väldigt svaga ut i år och skulle behöva ett par klassvärvningar till truppen men tyvärr finns inga pengar tillgängliga då klubben har skulder. Till den här matchen har man flertalet skador och det ser mörkt ut.
Fulham har behållit i princip samma lag som förra säsongen vilket kan vara positivt då det bör ha blivit samspelta vid det här laget. Man var ett målsnålt lag och det märktes inte minst på bortaplan där man gjorde 11 mål vilket var minst i hela Premier League. Repris i år? Möjligt. Man var svaga och hade resultat raden 3-8-8 och det håller inte om man vill vara med och slåss om Europa platserna.

Två lag som kommer till matchen med premiär nerver och det leder till en målsnål match som slutar med ett kryss.

7. Stoke – Burnley
Mitt tips: 1

Stokes försäsong är svårbedömd då alla matcher utom en spelades på bortaplan. Hemma matchen blev 2-2 mot Valladolid och resten av bortamatcherna slutade utan en enda seger. Man har ett bra lag på pappret i år och endast ett nyförvärv har gjorts. Motståndet Burnley kommer från Championship och var helt otippat att gå upp till Premier League. De har ett ruggigt tunt lag på pappret och jag har svårt att se hur Burnley ska klara sig kvar i högsta divisionen. Nyförvärven för säsongen domineras av juniorer och egna produkter och det håller inte i högsta divisionen. Man gjorde dock starka cup matcher mot storlag i England men då hade man hemmaplan plus att storlagen inte satsade 100% på cupen. Räkna med att alla lag kommer satsa 100% mot Burnley och jag tror man inkasserar första förlusten redan i premiären.

Stokes styrka förra säsongen var på hemmaplan där man trivdes fint med 10-5-4 som resultatrad kan man vara nöjda.

Skademässigt ser det bra ut för Stoke medan Burnley har skador på Steven Caldwell och Michale Duff samt att man får klara sig utan David Edgar som är avstängd.

Den här matchen vinner Stoke 9 av 10 gånger. Det är bara hoppas att inte premiär nerverna styr spelet och Burnley skräller, har svårt att tro det och spikar ettan.

8. Wolverhampton – West Ham
Mitt tips: 1X2

Här är en intressant drabbning där jag faktiskt tror att nykomlingen slår det rutinerade laget. Wolves stod för en kanon säsong i Championship förra året. Wolves låg i topp från början till slut i Championship förra året och vann serien med god marginal. Jag tror det klassiska laget är i Premier League för att stanna. Man har inte gjort några storartade nyförvärv men man har värvat Readings skyttekung Kevin Doyle. Motståndet West Ham överraskade många förra säsongen när man slutade på nionde plats under ledning av Zola. Nu står man inför en ny säsong och utan pengar i klubben har man bara lyckats göra b-värvningar och det håller inte. Kommer få det tuffare denna säsongen men laget har kapacitet.

Wolves har ett kompetent lag med många gamla Premier League spelare som vet vad som gäller i högsta divisionen. West Ham har bra kapacitet i laget och här lär man ge allt och viker sig Wolves något osäkra defensiv så kan det här bli ett riktigt målkalas och en underhållande fotbollsmatch.

Matchen kan sluta hur som helst. Jag har feeling för Wolves men väljer att helgardera då Wolves har oerhört många anhängare i Sverige som kommer spela på dem vilket gör att West Ham blir mindre streckade. 

9. Bristol C – Crystal P 
Mitt tips: 1X

Bristol City spelade strålande fotboll borta mot Preston senaste och ledde matchen med 2-0 men tappade till 2-2 och man fick resa hem med 1 poäng istället för tre. Nu är man på hemmaplan igen och här trivs man alldeles utmärkt. Crystal Palace spelade 1-1 i sin match trots att man dominerade den.

Bristol City har sin anfallare Danny Haynes avstängd medan Crystal P har sin anfallare Stern John skadad.

Bristol City lever på sin hemmastyrka och då Crystal P inte är bland de starkare bortalagen så räcker det med ett 1X här för mig och den känns säker.

10. Ipswich – Leicester
Mitt tips: 1

Ipswich förlorade premiären borta mot Coventry. Ipswich visade stundtals att även dom kan spela fotboll och gjorde överlag en helt okej match men man lyckades inte få med sig någon poäng.

Leicester i sin tur vann sin premiär match på hemmaplan mot Swansea. Man inledde matchen fantasilöst och var utspelade av Swansea som också tog ledningen. Men man kom igen och efter 2 mål inom några minuter så var matchen vänd och sedan bevakade man ledningen till seger. Det finns mycket att slipa på om Leicester ska göra bra ifrån sig i The Championship.
Ipswich har fått en ny tränare inför säsongen och det är inte vem som helst utan det är den hårde Roy Keane som tagit över som tränare. Det skrivs i brittisk media att han har infört hård arbetsmoral i Ipswich och det visade man mot Coventry. Har som ambition att slåss om playoff platserna och då krävs vinst i matcher som denna. Leicester är bättre hemma än borta och man är nykomlingar så dom lär få det tufft här.

Skademässigt har Ipswich Counago och Ben Thatcher borta sedan tidigare men man fick även en tung skada på Norris senast mot Coventry. Leicester har hela truppen att tillgå.

Historiskt sett så ska Ipswich vinna den här matchen utan problem då Leicester har 1 seger och 6 förluster på de 7 senaste borta mötena med Ipswich.

Det räcker för mig att veta plus att Ipswich som under nye tränaren Roy Keane presterat mycket bra fotboll vill visa hemmapubliken att man blir att räkna med i år och jag spikar ettan.

11. Nottingham – West Bromwich 
Mitt tips: 1X2

Nottingham inledde säsongen med att kryssa borta mot hemmastarka Reading. Man spelade 0-0 i en jämn match mellan två lag som tog ut varandra. Nu är det hemmaplan och där är man starkare. W.B.A. som kommer på besök hade en minst lika tuff premiär hemma mot topp tippade Newcastle. Det var en bra och underhållande match med många fina målchanser. Matchen slutade 1-1 vilket var ett rättvist resultat.

Nottingham har högerbacken Chambers avstängd och Bennett, Wilson, Perch samt Moussi borta p.g.a. skador. 
WBA har Miller, Bednar, Morrisson och Clement på skadelistan inför matchen.

Båda lagen vann sina carling cup möten i veckan och det är två jämbördiga lag som möts och matchen lär bli jämn. Jag fegar och helgarderar matchen som lär bli underhållande att titta på, för den som gör det.

12. Plymouth – Queens PR 
Mitt tips: 1X2

Plymouth kryssade borta mot Crystal Palace vilket är helt okej då Palace i regel är ett starkt hemma lag. Man låg i försvar större delen av matchen och gjorde det helt okej. Andra förutsättningar på hemmaplan då man räknas föra spelet. Q.P.R fick bara 1-1 hemma mot Blackpool. Det ska man vara allt annat än nöjda med då man spelade ut Blackpool som tog poäng endast p.g.a. sin storspelande målvakt.

Plymouth ser starkare ut på pappret i år sett till förra säsongen. Man har gjort en del kloka värvningar men man har en väldigt bred och stor trupp nu och tyvärr är inte alla spelare av högsta kvalité så det är lite av en nackdel. Slåss om platserna 6-12 i serien i år.
Queens har även dom ett bra lag även denna säsongen och kommer utan tvekan att vara med och slåss om playoff platserna.

Inför matchen har Plymouth frågetecken för många spelare men framför allt är det ett stort avbräck om bäste backen Timár saknas. I Q.P.R. saknas Lee Cook och Martin Rowlands p.g.a. skador.

Historiskt har inte QPR haft det lätt mot Plymouth på bortaplan då man inte vunnit på bortaplan på 6 säsonger. QPR imponerade knappast på bortaplan förra säsongen heller då man hade en resultatrad på 3-9-11. krävs bättring i år om man ska vara med och slåss om uppflyttningsplatserna.

Det här en svårbedömd match mellan två jämnbördiga lag. Fördel Plymouth p.g.a. hemmaplan och det tror jag räcker för Plymouth för att ta poäng i denna matchen men jag spelare 1X2 då jag har lite feeling för QPR idag.

13. Swansea – Middlesbrough 
Mitt tips: X2

Här har vi återigen en väldigt svårtippad match mellan ett starkt hemmalag och nedflyttade Middlesbrough. Swansea förlorade mot nykomlingarna Leicester med 2-1 på bortaplan. Man ledde matchen men tappade den på 3 minuter efter två snabba baklängesmål. Middlesbrough stod för en tam inledning på säsongen senast hemma mot Sheffield United där man spelade 0-0. Man var uddlösa framåt och det blev en kämpa match lagen emellan.

Swansea har tappat många bra spelare samt sin succé tränare inför denna säsongen och man lär inte gå lika bra som förra säsongen. Man var ett starkt hemmalag med 11-9-3 som resultatrad.

Inför matchen har Swansea flera skador på betydande spelare. Darren Pratley, Ferrie Bodde, Joe Allen, Tom Butler och Albert Serrán missar alla matchen och Jordi Lopez testar kort före start.

Den här matchen kommer bli målsnål och krysset ligger närmast till hands men jag prövar att ta med tvåan.

 

Det är en svår premiär omgång och därför tar jag till R-system som hjälp för att få fler garderingar. Det är 12 rätts garanti på R 4-4  - 144 kr.

(För er som inte vet vad jag menar med 12-rätts garanti så gäller följande; Om du får 13 rätt på din kupong så är du garanterad 12 rätt, men självklart kan du med lite tur få en rad med 13 rätt också)

R 4-4  - 144 kr  ( 12-rätt garanti )

1. X2
2. 1
3. 1
4. X2
5. 1X2
6. X
7. 1
8. 1X2
9. 1X
10. 1
11. 1X2
12. 1X2
13.  X2

M – 108kr
1. X2
2. 1X
3. 1
4. 1X2
5. 1X2
6. X
7. 1
8. 1X2