Magnus är en ny och mycket välkommen speltipsare här på spelaspel.se, vi önskar honom lycka till och publicerar härmed hans första speltips. Magnus är en framgångsrik oddsspelare så det kan löna sig att ta rygg på honom.

AIK – Hammarby
Mitt tips: 1:a
Under/överspel: Under 2.5 mål

Stockholmsderby mellan AIK-Hammarby på Råsunda och i skrivande stund är det knappt 22 000 sålda biljetter till matchen. Hammarby och AIK som förmodligen har det två bästa klackarna i Sverige drabbar samman och det lär bli stenhård kamp både på plan och på läktaren men den stora frågan är hur blir kampen på resultat tavlan?

AIKs form är ganska svårbedömd då de har 2 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster på de 5 senaste allsvenska matcherna. Man ska dock veta att segrarna och den oavgjorda matchen kom på Råsunda. Matcherna har varit mot Häcken, DIF (derby) och Elfsborg. Som ni ser så är det ganska svåra matcher. Stundtals så rullade man ut guldtippade Elfsborg och det är starkt. Man måste ändå ha med Gefle matchen i tankarna som de mötte senast på bortaplan där AIK var totalt usla och siffrorna blev bara 1-0 till Gefle tack vare AIKs målvakt Öhrlund.

Hammarby i sin tur har samma form som AIK de 5 senaste, men till Bajens fördel så har de 2 segrar och 1 oavgjord på de 3 senaste matcherna. Bajen har spelat upp sig det senaste men ett problem som kvarstår är att inga mål görs. De har gjort 3 mål på de 5 senaste matcherna men å andra sidan har de inte släppt in något mål i dessa matcherna.

Det pratas mycket om skador inför derbyt. AIK har Martin Mutumba, Mikael Thorstensson skadade och Jos Hooiveld avstängd inför derbyt. AIK har spelat med hela 10 olika spelare på mittfältet de 3 senaste matcherna så Stahre har ingen lätt uppgift framför sig när han ska ta ut sitt mittfält till derbyt.

Hammarby däremot har det ännu värre med massor av skador och avstängningar och det blir inte bättre av den ekonomiska krisen i laget. De har oerhört tunga avstäningar på Emil Johansson, Christian Traoré och Charlie Davies. David Johansson är skadad och Rami Shaaban har en bit kvar till matchform. Det kommer bli sena test på Igor Armas, Monday James och Haris Laitinen under uppvärmningen för att därefter ta ställning om de är aktuella för spel. Således ser det på förhand tufft ut för Bajen men ett derby är alltid ett derby och alla kommer ge allt i matchen oavsett om de är halvskadade eller inte.

Noterbart är att AIK inte har förlorat mot Bajen sedan säsongen 2006. AIK och Hammarby har kommit överens om att intäkterna från bortasektionen tillfaller bortalaget och på så vis lär det komma fler Bajare då de vet att pengarna de betalar i inträde tillfaller den egna klubben. Bra initiativ av sthlms lagen.

Min syn på matchen är att det kommer bli en tuff och svårspelad match. Kommer nog vara mycket kamp och inte mycket till finlir, precis som det brukar vara i derbyn. Därför tror jag på få målchanser och således få mål och ett underspel på 2.5 mål är inte fel i en sådan här match. Därför är det inte omöjligt att det blir en mållös match men om någon lag ska vinna så är det AIK. AIKs spel har varit bättre än Bajen det senaste plus att Bajen saknar många tongivande spelare i laget. Det mesta talar för AIK som ni ser, men ett derby är alltid ett derby, tänk på det.

Silkeborg-Skive
Mitt tips: 1a
Över/under: Över 2.5 mål

I den danska andradivisionen möts Silkeborg-Skive, toppen mot botten. Silkeborg har spelat fenomenalt bra nu på slutet och har nu 7 raka segrar och en målskillnad på 21-3 på de 7 senast matcherna. Superbra form med andra ord. De har även en bra hemmastatistik 7-5-1 och en målskillnad på 26-9.

Motståndet Skive har 2 segrar och 1 oavgjord match de senaste 7 matcherna. De kämpar i botten och är totalt usla på bortaplan där de nu har 2 poäng på de senaste 8 omgångarna.

Silkeborg ska givetvis vinna den här matchen utan problem men det är svårt att hitta bra odds och man får troligen nöja sig med max 1.25 i odds på denna matchen. Det kan användas i tripplar. Det jag är ute efter är Överspelet i denna matchen. Silkeborg har under denna säsongen spelat över 2.5 mål i hela 18 matcher utav 26 och Skive har spelat över 2.5 mål i 16 matcher utav 26 så ett spel på över 2.5 mål i denna matchen känns gjuten!