Här har vi en match från den norska andra divisionen. Kongsvinger placerar sig på 4e plats i ligan och siktar mot en uppflyttnings plats medan Nybergsund ligger på 9e plats i tabellen, bara 4 poäng efter Kongsvinger.

Kongsvinger – Nybergsund

Mitt tips: 1

Insats: 7/10

Kongsvinger hade inför förra matchen 3 raka förluster men bröt den trenden efter en kanoninsats mot topplaget Sogndal som fick inkassera sin första förlust på hemmaplan. Kongsvinger besitter hög kapacitet när dom spelar på topp och hemma på Gjemselund är laget svårslaget. Bara två lag av åtta möjliga har lyckats slå dem och laget har tagit 18 av 24 möjliga poäng på hemmaplan med en målskillnad på 16-6.

Nybergsund som kommer på besök har tre raka förluster varav två raka storförluster med 1-5 och 1-4. Så laget kommer med ett minst sagt sargat självförtroende. Inte blir det bättre av att Buer Johansen är avstängd och man har sju spelare som är tveksamma till spel inför matchen. Även en duktig spelare i Durakovic har lämnat laget för spel i Sundsvall.

Det ser minst sagt tufft ut för Nybergsund och jag spelar Kongsvinger då dom har en gyllene chans att dra ifrån mitten skiktet och hänga på i toppen och kampen om uppflyttningsplatserna.