Idag väljer jag att hålla mig till den svenska allsvenskan och de båda topplagen Elfsborg och IFK Göteborg. Men jag kommer bara spela på ett av lagen som vinnare. Det spelförslag jag lägger fram kommer att vara en dubbel som är helt klart spelvärd till ca 2,5 gånger pengarna hos många spelbolag. Det är spelstopp 17.55 för båda matcherna.

IFK Göteborg – Trelleborg 

Mitt tips: 1

Här har vi en match där båda lagen är kraftigt skadedrabbade men jag spelar Göteborg av den enkla orsaken att dom har en större bredd i sin trupp än Trelleborg.

Göteborg har som dom flesta redan vet 7 raka segrar hemma på nybyggda Gamla Ullevi och man har gjort 21 mål och släppt en ett enda mål. Oerhört starkt. Men efter uppehållet har man fått flertalet skador och sålt några spelare så man ser inte alls lika starka ut längre. Till den här matchen saknas Adam Johansson, Niclas Carlsson, Petter Björlund och Robin Söder. Det är tunga skador och när man också sålt Bjärsmyr och Wernblom så ser det inte så ljust ut. Men Göteborg har som sagt en ganska bred trupp och det finns spelare med bra kvalitéer att tillgå. Det bör räcka mot Trelleborg men det kan bli tufft för Blåvitt i framtiden. Göteborg förlorade mot AIK senast trots att man hade flertalet chanser att både kvittera och sedan ta ledningen men man misslyckades och nu lär man vara rejält revanschsugna.

Trelleborg i sin tur är precis som blåvitt starka hemma och sämre borta. Man har ännu inte vunnit någon bortamatch under årets allsvenska. Man har skrapat ihop 3 oavgjorda matcher av 7 möjliga och därmed bara 3 poäng på bortaplan så här långt. Efter uppehållet har man två raka förluster varav den senaste var hemma mot Örebro. Till den här matchen har man kraftiga skadebekymmer då hela 11 spelare finns på skadelistan. Många av dessa spelar är normalt ordinarie spelare och nu måste man släppa upp yngre förmågor till truppen vilket är positivt men det räcker inte mot ett av allsvenskans starkaste lag.

Blåvitt har en rejäl plusstatistik på Trelleborg under de senaste åren då man har vunnit 12 av 14 matcher och det mesta talar för att det kommer bli en trettonde också.

 

Djurgården – Elfsborg

Mitt tips: Under 2.5 mål

Nästa match kommer blir mer intressant då ett målsnålt Djurgården ställs mot ett försvarsstarkt Elfsborg hemma på Stockholm Stadion. Matchen känns på förhand oerhört oviss och den kan sluta hur som helst.

Djurgården är starka på hemmaplan där de har tagit 13 av sina 14 poäng på hemmaplan så här långt och de har endast en förlust på Stadion så här långt. Förlustmatchen mot AIK spelades på Råsunda och räknas inte till deras statistik hemma på stadion. Efter uppehållet så slog man Helsingborg på hemmaplan som i sin tur slog Elfsborg i senaste matchen så det talar lite för Djurgården. Senaste matchen för DIF slutade med storförlust nere i Kalmar då man klappade ihop totalt och siffrorna steg till 6-1 till Kalmar. Det krävs en enorm omladdning inför denna match då allsvenskans kanske spelskickligaste lag kommer på besök. Inför matchen saknas Oremo, Mwila och Ayuba som är duktiga spelare.

I Dagens Borås Tidning kunde man läsa om Elfsborgs minst sagt miserabla statistik på naturgräs. De har inte vunnit på gräs på nästan ett helt år. Det spelar ofta oavgjort men har svårt att vinna. Enligt tränare Magnus Haglund handlar det om tillfälligheter, han berättade vidare om att man inför varje match tränar på Ryavallens gräsmatta som ligger precis bredvid Borås Arena.

Elfsborg var obesegrade i årets allsvenska innan de senast åkte på en förlust borta mot Helsingborg men man ska veta att man hämtade upp ett 2-0 underläge till 2-2 för att sedan släppa in ett onödigt 3-2 som ledde till årets första förlust. Stark upphämtning men en mindre bra match rent försvarsmässigt. Elfsborg är bättre hemma än borta och det talar emot dem idag. Vill man vinna allsvenskan måste man vinna matcher som denna. Elfsborg spelade match i torsdags mot Haladas hemma på Borås Arena där man enkelt avfärdade motståndet och vann med 3-0. Tyvärr skadade sig viktiga Martin Ericsson och så sent som igår på träningen skadade sig även lagkaptenen Martin Andersson som missar dagens match.

Mitt tips var till denna matchen ett underspel på under 2.5 mål och det bygger jag på att Djurgårdens målstatistik på hemmaplan så här långt är 6-5 och Elfsborgs målsatistik på bortaplan så här långt är 8-7. Senaste matchen för Elfsborg borta mot Helsingborg tar jag med en nypa salt så hela Elfsborgs och Helsinborgs försvar föll ihop och var passiva. Det lär inte hända igen… Elfsborg har en stark defensiv och en ganska passiv offensiv som inte producerar mycket mål. Djurgården kommer få det tufft mot spelskickliga Elfsborg men jag tror man kommer ligga lågt med försvaret och inte släppa till något och därmed tror jag på en målsnål match.