Örgryte – Gefle IF

Spelstopp: 17.55

Mitt tips: 1 eller under 2.5 mål

Insats: 4/10

 

Äntligen kommer första segern för ÖIS. Det tror jag i alla fall och bygger mitt tips på vad jag såg i matchen mellan Elfsborg-ÖIS. Man förlorade matchen med 3-0 vilket var ganska väntat. Men en sak kan jag lova er, det var ett helt annat ÖIS som spelade matchen än vad jag såg före uppehållet. Nye tränaren verkar ha gjort stordåd med laget. ÖIS inledde matchen med högt tempo och mycket vilja precis som ett lag i botten måste göra för att rädda kontraktet. Man hade 2-3 klara målchanser som man borde satt mot Elfsborg före man släppte in ett bakåt. Får man bara första målet i denna matchen så vinner man detta.

Det är ingen större ide att skriva något om ÖIS statistik då de har sämst statistik av alla lagen i Allsvenskan och man ligger klart sist. Men nu är det dags att börja ta tre poängare och det ska man göra framförallt på hemmaplan. Nu möter man ett Gefle som så sent som i torsdags var på Gamla Ullevi och förlorade mot IFK Göteborg. Gefle hade inte mycket att sätta emot Göteborg som tuffade på som vanligt på Ullevi.

Gefle i sin tur har resultatraden 2-2-2 på bortaplan och är inget duktigt bortalag.

ÖIS får tillbaka Källander från avstängning och Johan Sjöberg från Elfsborg förstärker försvaret vilket betyder mycket för ÖIS: arna.

Gefle har frågetecken för Bapupa inför matchen och de har matchen mot Göteborg i benen. Kan bli för tufft.

Den tillresta ÖIS klacken visade stort hjärta i borta matchen mot Elfsborg och de ropade in laget efter matchen vilket tyder på ett härligt stöd. Det betyder mycket för ÖISarna under dessa tuffa tider. Nu tror jag ÖIS vill ge något tillbaka till publiken och vad vore inte bättre än 3 poäng.

Kan även vara värt att slänga in ett spel på under 2.5 mål då inget av lagen gör speciellt mycket mål.

Lycka till