Då var det lördag igen och solen skiner ute, underbart. Utbudet idag är lite småkul med division 1 fotboll och jag har hittat två matcher som jag fastnat för. Hinner tyvärr inte lägga upp så mycket tips då jag jobbar väldigt mycket för tillfället. Men än så länge så är jag 100 procentig här på SpelaSpel då jag satt 6 av 6 spel. Så det kan vara en bra idé att rygga mina spel idag.

 

IK Brage – Karlslunds IF

Mitt tips: 1

 

Motivering:

Brage hade en 2-0 ledning borta mot jumbo laget Skellefteå senast men tappade hela matchen till en 3-2 förlust. Räkna med att Brage är revansch sugna här. Brage är obesegrade på Domnarvsvallen denna säsong och man har en fin målskillnad på 11-2 på hemmaplan på 5 matcher. Man kan tillägga att de båda målen kom i samma match så man har 4 matcher av 5 utan insläppt mål på hemmaplan.

Karlsund som kommer på besök har det tuffare då man har 4 förluster på de 5 senaste matcherna. Man ska dock tänka på att Karlslund har vunnit 3 av 5 borta matcher denna säsongen. Alla segrarna är tagna mot lag på den nedre halvan och nu möter man ett topp tre lag och därför blir det givetvis betydligt tuffare.

Båda lagen är i stort sett skadefria, det är bara Karlslunds mittback Robert Dahm som det är ett frågetecken för då denne fick kliva av matchen senast med en fotskada.

Mycket talar för att det kommer bli storpublik på matchen då det lovas strålande sol och gratis inträde till matchen plus att det är festival i staden. Räkna med att Brage kommer vara taggade i denna drabbning. Det här vinner Brage.

 

 

Gröndals IK – Umeå FC

Mitt tips: 1

 

Motivering:

Gröndal svarade för en oerhört stark insats senast då man slog serieledande Degerfors på bortaplan med 1-0. Man blev då det första laget att slå Degerfors på bortaplan denna säsongen. Man vann mycket tack vare lagets fenomenala målvakt Alexander Valentini som storspelade matchen igenom. Gröndal har annars en helt okej form då man har en resultatrad på 3-1-1 på sina 5 senaste matcher. Gröndal har samma resultatrad på hemmaplan 3-1-1 vilket är helt okej.

Umeå har en hyfsad form då man har en resultatrad på 2-2-1 på sina 5 senaste matcher. Man är dock inte särskilt starka på bortaplan då man bara har en seger och den togs i första bortamatchen för säsongen. Sedan dess har man två oavgjorda och två förluster mot dåligt motstånd. Nu ställs man mot ett Gröndal på fjärdeplats som jagar topptrion. Umeå har svårt att vinna sina matcher och i senaste matchen spelade man 4-4 hemma mot Västerås och man lyckades kvittera 3 gånger under matchen utan att göra ett ledningsmål. Nu är det dock bortaplan och där är man inte lika trygga som på hemmaplan och det här kommer bli tufft för Umeå.

Gröndal har sin starka anfallare Erik Pilfalk avstängd men det öppnar för andra yngre hungrigare spelare. I Umeå saknas ett par spelare.

Lagen har mötts två gånger tidigare och Gröndal har vunnit båda gånger med komfortabla siffror. Det bör bli en tredje seger för Gröndal denna soliga sommardag.