Senast satt 2 av 3 spel och det gav fin återbetalning. Idag tar vi nya tag med ett spel från div. 2 och ett från Allsvenskan. Två starka hemmalag tar emot två relativt svaga bortalag, jag spelar dock bara på en hemmaseger. Häng på…

FC Gute – Enskede IK

Spelstopp: 15.55

Mitt tips: 1

FC Gute är ett av division 2 bästa hemmalag och man har spelat in 14 av 18 poäng och man har endast 3 insläppta mål medan man gjort hela 15 mål. Formen kan man inte klaga på heller då man har 10 raka matcher utan förlust och före förra matchen hade man 7 raka segrar.

Enskede har också fin form med 3 raka segrar, dock mot bottenlag i serien. Man är inget starkt bortalag och man har bara mäktat med 1 seger så här långt och man har resultatraden 1-3-2 och 7-7 i målskillnad.

FC Gute har tillgång till bästa tänkbara lag medan Enskede har Pupparo avstängd i denna matchen. Lagen möttes för två månader sedan på Enskedes hemmaplan och då vann FC Gute med 0-1. Denna matchen lär bli relativt jämn återigen men jag tror Gute är det bättre laget och drar det längsta strået i matchen och bibehåller sin form och får med sig 3 poäng från matchen.

 

Elfsborg – Gefle

Spelstopp: 17.55

Mitt tips: Under 2.5 mål

Elfsborg förlorade senast mot Kalmar trots att man större delen av matchen var det bättre laget men man har märkligt svårt att sätta chanserna medan Kalmar spelarna sköt från alla vinklar och lyckades få in bollen. Nu är man på hemmaplan igen och där stortrivs man då man är obesegrade. Resultatraden 6-2-0 och målskillnaden 16-3 talar sitt tydliga språk att man trivs hemma på Borås Arena. Dock har man nu ingen fördel av konstgräset då även Gefle har konstgräs på hemmaplan.

Gefle i sin tur har haft det tufft på bortaplan och senaste segern kom den 20e Maj borta mot Halmstad. Man ska dock veta att Gefle har plussatistik på Elfsborg på Borås Arena. Gefle har 1 förlust, 1 oavgjord och 2 segrar på Borås Arena vilket talar till Gefles fördel.

Elfsborg har matchats hårt på sistone och har spelat 4 matcher fler än Gefle den senaste månaden. Elfsborg har gjort det bra och man är vidare i Europa League där Lazio nu väntar. Dock spelas inte första matchen mot Lazio förrän den 20e augusti så man lär inte vila några spelare här. Hur som helst så lär det vara en hel del trötta ben i Elfsborg. Inte blir det bättre av att man saknar Helgi Danielsson, Anders Svensson och James Keene som alla tre är ordinarie spelare plus att tränaren Magnus Haglund är avstängd efter att ha fått rött kort senast mot Kalmar. Elfsborg besitter dock en av Allsvenskans bredaste trupper och man har spelare att täcka upp med. Roligast kommer det bli att se hur nyförvärvet från just Gefle Amadou Jawo klarar sig nu när han får chansen från start mot sitt gamla lag.

Gefle har inga nya skador och kan spela med samma startelva som senast. Hasse Berggren, Jonathan Hellström och Tomas Fernandez saknas fortfarande.

Ettan finns att spela till ett odds mellan 1.40-1.55 på diverse sidor och det är alldeles för lågt för att jag ska finna spelvärde i det. Jag väljer därför att lira ett underspel till oddset 1.90 på Expekt istället. Elfsborg-Gefle har mött varandra 4 gånger på Borås Arena och alla matcher har slutat under 2.5 mål och det faktum att Elfsborg bara släppt in 3 mål på hemmaplan så här långt gör att jag känner mig ännu säkrare. Man kontrollerar ofta matcherna på hemmaplan och i nästan alla matcher så här långt har man haft väldigt svårt att göra mål vilket gör att jag tror denna matchen slutar 1-0/2-0 till Elfsborg eller max 1-1 om Gefle lyckas kontra in en boll.

Lycka till.