Idag bjuder jag på två riktigt bra dubblar som känns stenklara på förhand. Det handlar om fyra lag som har hemmaplan och alla fyra är dessutom riktigt starka på hemmaplan och när de nu möter dåliga bortalag ska segerchanserna vara mycket bra! Häng på!

Dubbel:
Shakhtar Donetsk – Metalurg
(Shakhtar vinner med 2 mål eller fler)
Millwall – Staines (Millwall vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 2.63 @ Sportingbet
Insats: 8/10
Spelstopp: 18.00

Shakhtar – Metalurg
Shakhtar imponerar något enormt för tillfället. Man krossar i princip allting för utom övermakten i Ukraina, Dynamo Kiev. Man fick stryk med hela 3-0 i bortamatchen mot Dynamo för ett par matcher sedan. Om man bortser den matchen så har man inte en enda förlust på de 28 senaste tävlingsmatcherna och det är fruktansvärt imponerande! På hemmaplan är man nästan oslagbara och man krossar allt man möter. På de 28 senaste hemmamatcherna har man hållit nollan i hela 21 matcher av dessa!! Man har bara släppt in 8 mål sammanlagt på dessa 28 matcher så räkna med att man är sjukt hemmastarka. I årets säsong har man 6 raka segrar och 22-3 i målskillnad. Man är uppe i 16 raka segrar i ligaspelet på hemmaplan och man har 23 raka hemmamatcher utan förlust och jag ser aboslut ingen möjlighet till att Metalurg ska ta något poäng här ikväll.

Metalurg som kommer på besök är ett av seriens absolut sämsta bortalag. Man har bara tagit 2 poäng på sju matcher och som ni förstår så har man ännu inte vunnit trots att man mött flera lag från den absoluta botten. Man har bara gjort 6 mål framåt på dessa 7 matcher medan man släppt in hela 17 mål bakåt. Metalurg ligger på 12e plats av 16 lag och man är ett uselt lag, inte minst på bortaplan och när man nu möter seriens kanske bästa hemmalag så är det tack och adjö som gäller. Man kommer bli krossade ikväll, lita på det!

Millwall – Staines
Här ska klasskillnaden vara enorm. Millwall ligger i toppen i League One medan Staines krigar i Conference syd. Två av Millwalls spelare har i media sagt att man fick en rejäl utskällning efter 1-1 på bortaplan mot Staines och dom båda är överens om att man kommer göra allt man kan för att köra över Staines idag.

Millwall blandar och ger för tillfället och tyvärr imponerar man knappast i sitt spel men i den här matchen har man chansen att reparera sig lite och jag hoppas på en rejält urladdning från London laget. Man har bra kvalité i truppen och kan man bara utnyttja spelarnas kapacitet i laget så krossar man Staines alla dagar i veckan utan problem. På hemmaplan är man ruskigt starka och 5 segrar och 1 förlust på de 6 senaste hemma matcherna talar sitt tydliga språk.

Staines har en usel form då man är uppe i 6 raka matcher utan seger nu. 3 av dem har dock slutat oavgjort men noterbart är att dessa tre matcher var på hemmaplan och nu spelar man på bortaplan där man inte är speciellt starka. Man möter dessutom ett Millwall som är heltaggade plus som är enormt hemmastarka och då lär det man få det jobbigt. Storförlust att vänta!

Inter – Rubin Kazan (Inter vinner)
Lyon – Debrecen (Lyon vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 2.50 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.45

Inter – Rubin Kazan
Det här är en stenhård match på förhand där båda lagen har 6 poäng vardera och man ligger precis vid strecket så det lag som vinner i den här matchen går vidare till slutspel. Inter har fördel av hemmaplan och det är en fördel som spelar stor roll. Rubin har stor fördel så man spelar på hemmaplan då det är ett helt annat klimat än vad motståndarna är vana vid. Men nu är det spel på samma villkor och självklart ska Inter vara det bättre laget här. När man nu dessutom måste vinna för att säkra ett avancemang så gör man det!

Inter är ett hemmastarkt lag och man leder Italienska serie A. Inte för att jag vill höja Serie A något då jag absolut inte gillar ligan men den är åtminstone kapacitetmässigt större än Ryska ligan. Inters tränare Mourinho har stora segerförhoppningar inför kvällen då han sa så här i en presskonferens igår:
- ”We’re not scared of Rubin. We are better than them and I think we will win tomorrow. ” Rent översatt för er som inte kan engelska så säger han att Inter inte är rädda för Rubin Kazan och han anser sitt lag vara bättre än dagens motstånd och han tror på seger ikväll.

Rubin Kazan har gjort det riktigt bra i Champions League och man slog självaste Barcelona på Nou Camp och det är en bedrift inte många lag klarar av. Man chockade ett Barcelona som inte var på tå och det utnyttjade Rubin och man kunde vinna med 1-2. Inter lär knappast göra samma misstag då man lär vara med från början och då man har bättre spelare på i princip alla positioner plus fördelen av hemmaplan så ska man bara vinna den här matchen!

Lyon – Debrecen
Ni har säkert hör talas om att motivation slår klass men frågan är då vad som händer när ett lag både har motivation och klass till sin fördel? Jo, självklart vinner man. Det är precis vad som gäller i den här matchen mellan Lyon och Debrecen. Vid seger för Lyon i den här matchen har man stor chans att vinna gruppen och därmed få möta lättare motstånd i slutspelet. Man måste även vinna med så många mål som möjligt då det räcker med kryss för Fiorentina borta mot Liverpool för att vinna gruppen. Man har 1 plus bättre än Lyon och därför måste Lyon vinna med 2 mål eller fler ikväll.

Det ska vara stor klasskillnad mellan dessa lag och den förra matchen när lagen möttes på Debrecens hemmaplan så vann Lyon med hela 4-0. Chansen ska vara stor för ett liknande scenario ikväll. Debrecen i övrigt har vart lite av ett misslyckande trots att man gjort ett par bra matcher så har man kammat noll poäng och har 5-15 i målskillnad. Tränaren för Debrecen sa i en intervju att vi kommer åka till Frankrike för att ha kul och spela fotboll. Det kan gynna Lyon som är ett oerhört spelskickligt lag om man får möta ett Debrecen som inte bara backar hem. jag tror siffrorna kan sticka iväg ikväll för Fransmännen.