Idag har vi ett ganska magert utbud men jag har hittat en mycket fin dubbel att lira ikväll. Det är två glasklara hemmavinnare som bör vinna sina matcher och jag går in hårt på den här dubbeln. Häng med!

Millwall – Wimbledon (Millwall vinner)
Benfica – Naval (Benfica vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 2.25 @ Expekt
Insats: 8/10
Spelstopp: 2009-11-09  20.45

Millwall-Wimbledon (England, FA-cupen)
Millwall är i kanonform för tillfället. Man är med och slåss om playoffplatserna till Championship och man har nu 4 segrar på de 5 senaste matcherna. Man kryssade borta mot Swindon och det är enda poäng tappet på det 5 senaste matcherna. Man kommer från två raka hemmasegrar mot Leeds och Colchester som är två topplag i League One så det får ses som väldigt starka insatser. Millwall är erkänt hemmastarka och man är obesegrade på hemmaplan efter 8 matcher på hemmaplan i League One. 5 segrar och 3 oavgjorda matcher har man och en fin målskillnad på 15-4. Ett mycket starkt hemmalag som ni förstår.

Wimbledon ligger i Conference divisionen vilket är två divisioner nedanför Millwall. Det går dessutom inte särskilt bra för laget som placerar sig på en 10e plats i tabellen. Man kommer från två raka förluster nu varav den senaste kom på bortaplan mot Jumbolaget Chester och den förlorade man med 3-1. Svagt! Man mötte Crawley Town från samma division i förra FA cup mötet och på bortaplan spelade man bara 1-1 mot dem för att sedan vinna i returen på hemmaplan med 3-1. Nu är det återigen bortaplan och man ställs nu mot ett betydligt tuffare motstånd och då lär det bli tufft.

Millwall får klara sig utan James Henry som är på lån från Reading då Reading inte går med på att låta honom spela. Darren Ward dras med en knäskada och han står troligen över den här matchen. Ett frågetecken kring Chris Hackett också då han saknar matchträning men möjligen får han prova här då han som sagt behöver matchträning.

Wimbledon får klara sig utan Jon Main och Danny Kedwell som båda är skadade. Troligen står även Lorrainne och Hatton över då dom båda legat sjuka i veckan.
Det är dock klart att man lånat in Luis Cumbers från League One laget Gillingham. Det är en anfallare som tidigare spelat för Wimbledon och det blir ett kärt återseende för honom som får debutera mot Millwall här.

Det ska vara stor klasskillnad mellan dessa lagen och trots att det är ett London derby så tror jag knappast att Wimbledon har något att sätta emot här. Ettan känns stenklar!

 
Benfia – Naval (Portugal, Super liga)
Benfica går som tåget i Portugal och man har på 9 matcher 7-1-1 som resultatrad och oerhört fina 30-7 i målskillnad. Som ni ser så är Benfica ett ruskigt målglatt lag då man snittar 3 mål per match. Formen är bra då man har 4 segrar på de 5 senaste matcherna i ligan. Det är bara Braga som är nuvarande serieledare som lyckats besegra Benfica i år. Man går starkt även i Europa League spelet där man kört över Everton i två raka matcher nu, först hemma vann man med 5-0 för att sedan vinna borta med 0-2. Slår man ett Premier League lag så enkelt i två raka matcher så bör man kunna slå Naval ikväll. På hemmaplan är Benfica ruskigt starka och man har 3-1-0 som resultatrad och en målskillnad på 20-3. Man kryssade i premiärmatchen mot Maritimo och efter det har man gått som tåget på hemmaplan. Om man räknar in Europaspelet och ligan så har Benfica 6 raka hemmasegrar och 30-2 i målskillnad!! I ligan har man efter premiären 3 raka hemmasegrar och 19-2 i målskillnad. Helt fantastiskt! I den senaste hemmamatchen mötte man Nacional som 4a i ligan och dom krossade man med 6-1. Vad ska hända med stackars Naval ikväll?

Naval ligger på den nedre halvan av tabellen på en 11e plats. Laget har dock en bra form då man har 3 segrar på de 5 senaste matcherna. Dock är segrarna tagna mot ganska beskedliga lag och på bortaplan har laget det väldigt jobbigt. Man har bara 1 seger och 3 förluster på de 4 matcher man spelat. Man har bara gjort 2 mål på dessa 4 matcher medan man släppt in 8 bakåt.

Benfica har haft lätt för Naval de senaste åren och man har på de 5 senaste mötena med Naval vunnit allesammans och noterbart är att man i alla dessa matcher gjort 2 mål eller fler vilket talar för handicap spelet idag.

Benfica har Ramires, Martins och Peixoto skadade och skytteliga ledaren Cardozo avstängd vilket är ett kännbart avbräck för laget men jag tror ändå inte man ska några bekymmer med att köra över Naval ikväll. Som reserv för Cardozo har man förre landslagsstjärnan Nuno Gomez och tillsammans med Saviola ska man inte ha några bekymmer att göra ett par mål ikväll. Enligt Benficas tränare så har man tillräckligt bred trupp för att klara av alla möjliga bekymmer man får under en säsong.

Naval har bara Bellagra skadad.

Jag har svårt att se hur Benfica inte vinner den här matchen med 2 mål eller fler. Det enda som talar emot är att Cordoza saknas i anfallet men då Nuno Gomez tillsammans med Javier Saviola känns som ett starkt radarpar så är jag inte direkt orolig. Benfica ska bara krossa Naval här ikväll!

 

Millwall – Wimbledon (Millwall vinner med 2 mål eller fler)
Benfica – Naval (Benfica vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 3.30 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-11-09  20.45

Testar även dubbeln med ett hcp spel på Millwall då man får ett mycket fint odds!

 

Benfica – Naval
Mitt tips: Handicap (0-2) 1
Odds: 2.50 @ Paddy Power
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-11-09   21.15

Jag måste ju bara lira det här oddset. Läs ovanstående text en gång till om ni tvekar på det här spelet. Benfica snittar 5 mål per match på hemmaplan och när man nu möter ett Naval som är usla på bortaplan så ska chansen till storseger återigen vara stor!