Idag avstår jag ishockeyn helt och hållet och väljer istället en match från den Irländska ligan. Jag har väldigt intressant info om matchen och det finns helt klar spelvärde i matchen.

Derry – Shamrock Rovers
Mitt tips: 2
Odds: 2.40 @ Expekt
Insats: 3/10
Spelstopp: 2009-10-09  20.35

Shamrock Rovers slåss om ligaguldet och Champions League platsen här medan Derry gör allt för att få en av de två andra åtråvärda Europaspel platserna. Derry åkte på stryk senast mot Cork med 2-0 på bortaplan. I och med den förlusten gick Cork förbi Derry upp till tredje platsen. Före den förlusten så förlorade man på hemmaplan mot Bohemians som ligger på andra plats i serien. Nu ställs man mot ettan  i tabellen och det lär inte bli lättare, speciellt inte då man har skadebekymmer.

Shamrock Rovers leder som sagt ligan med 2 poäng och lär göra allt för att vinna här. Man har dessutom 5 raka segrar bakom sig varav 2 av dessa var på bortaplan. Shamrock är oerhört starka på bortaplan där man bara har en förlust på 15 matcher och den kom mot serietvåan Bohemians i början av säsongen. Resultatraden för bortaplan är 8-6-1 och 17-8 i målskillnad vilket är imponerande av Shamrock. Man vann senast seriefinalen hemma mot Bohemians, samma lag som Derry förlorade mot för två matcher sedan.

Derry saknade hela 6 spelare mot Cork senast och ingen av dessa är tillbaka idag. Istället är ytterligare en spelare skadad. Matchen mot Cork spelades i Tisdags dvs. för bara 3 dagar sedan, kan finnas en hel del trötta ben och i ett lag med en ganska tunn trupp med många skador kan det få jobbiga konsekvenser.
Shamrock Rovers saknar idag en spelare som är avstängd och man har sent test på två spelare som med största sannolikhet kommer lira.

Shamrock spelar ligans bästa fotboll och man har bästa laget i serien. Man är kapacitetsmässigt mycket bättre än Derry och det enda som talar för Derry är hemmaplan här. Men eftersom Shamrock är grymt bra på bortaplan och Derry har kraftiga skadebekymmer plus trötta ben sen matchen i tisdags så måste jag prova tvåan här till 2.40 hos Expekt. Vi testar till en låg insats.