Gårdagen gick fin fint och idag hoppas vi att det ska gå lika bra. Ett spel är taget från Italien där hemmafavören spelar stor roll och det andra spelet är taget från den tyska fotbollen där ligans två målsnålaste lag drabbar samman. Bjuder även på ett roligt sidospel i matchen mellan West Ham – Everton som helt klart är värt att testas! Häng med!


Varese – Sorrento
Mitt tips: 1
Odds: 1.85 @ Betsense
Insats: 8/10
Spelstopp: 2009-11-08 14.30

Motivering:
Här har vi ett klockrent spel i mina ögon. Varese ligger på en fjärde plats i tabellen och är hela 10 poäng före Sorrento som ligger på en 13e plats i tabellen.

Varese har 6 segrar av 6 möjliga på hemmaplan och 14-4 i målskillnad. Man imponerar enormt i spelet på hemmaplan.
Sorrento som kommer på besök har det oerhört jobbigt på bortaplan där man har förlorat alla 5 matcher man spelat på bortaplan i år. Man har mäktat med att göra ett enda mål medan man släppt in 7 bakåt.

Vareses tränare kommer inte att få coacha laget från bänken i den här matchen då han blev uppvisad på läktaren senast men det ska inte ha någon större betydelse då spelarna vet vad som gäller. Man har tillgång till hela truppen och lägg därtill att viktige anfallaren Gambadoro är tillbaka i laget.

Sorrento får till den här matchen tillbaka sin viktiga anfallare Myrtaj. Men man saknar Pignalosa, Marconato, Lo Monaco, Angeli, Ferrara, Molino och Gambuzza. Sedan är den brasilianska anfallaren Paulinho ytterst tveksam till spel. Tränaren Novelli kommer att få svårt att få ihop ett slagkraftigt lag till matchen mot Varese.

Varese har en bra uppgift framför sig och det mesta talar för ännu en hemmaseger här. Jag känner mig ganska säker på att man tar sin 7e raka hemmaseger idag.

 

West Ham – Everton
Mitt tips: Scott Parker får gult eller rött kort under matchen
Odds: 3.60 @ Expekt
Insats: 2/10
Spelstopp: 2009-11-08 16.00

Scott Parker är en oerhört hetlevrad spelare som ofta går hårt in i situationer. Han har fått 4 gula kort och 1 rött kort på de 7 senaste matcherna han spelat. Som ni förstår så kommer det här säkerligen bli en tillknäppt match med mycket kamp. Tycker 3.60 är ett kanonodds som måste prövas.

 

Hertha Berlin – Köln
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 1.80 @ Expekt
Insats: 7/10
Spelstopp: 2009-11-08  17.30

Motivering:
Det är de två målsnålaste lagen i hela Bundesliga som drabbar samman. Hertha Berlin har gjort 7 mål på 11 matcher och köln har bara gjort 6 mål på 11 matcher. Noterbart är att Köln bara har släppt in 11 mål på dessa 11 matcherna så visst spelar man ofta målsnålt.

Hertha Berlin har blivit nollade i hela 5 matcher av dessa 11. Man har bara mäktat med att göra 2 mål i en enda match i årets Bundesliga, resten av matcherna har man bara gjort 1 mål eller inget alls.  

Köln har blivit nollade 6 matcher av sina 11 och man har precis som Hertha Berlin bara lyckats göra 2 mål i en enda match i år, resten har man bara gjort 1 mål eller inget alls.

Båda lagen har som sagt stora problem med sin offensiv och Hertha Berlin har mäktat med att göra 2 mål på sina 5 senaste matcher i Bundesliga medan Köln bara har gjort 1 mål på sina 5 senaste matcher.

Köln kommer till spel utan Pierre Wome och Petit som båda missar matchen.

Hertha Berlin vann visserligen i torsdags borta mot Heereenven med 2-3 och det får ses som en ruskigt stark match. Det mesta talar väl för att Hertha vinner även ikväll men jag tror den matchen sitter i benen hos Berlinarna och därför blir det återigen en målsnål match. Inte minst med tanke på att Köln är försvarsstarka. Som ni förstår så talar absolut det mesta för att underspelet går in här och 1.80 hos Expekt måste testas!