Igår chanslirade jag lite och 1 av 2 spel satt. Idag tar vi ny tag och återigen står hockey på menyn. Jag väljer att lira en match från den finska ligan. Det är serieledaren mot jumbon som gäller och vi får ett helt fantastiskt odds. Lukko som leder serien möter Blues på hemmaplan, ett Blues som ligger sist i tabellen. Bwin bjuder 1.75 på den här ettan och jag går in hårt.


Lukko – Blues

Mitt tips: 1
Odds: 1.75 @ Bwin
Insats: 8/10
Spelstopp: 2009-10-08   17.30

Motivering:
Lukko har inlett säsongen strålande med en helt underbar ishockey. Man leder serien och man är obesegrade efter full tid. Man har bara en förlust efter straffar mot Tappara som då var i toppform. Nu möter man återigen ett lag som inte är i sin bästa form. Lukko har som sagt 8 segrar och 1 förlust efter straffar i årets SM-Liiga. Det är riktigt bra! Man slog Kalpa borta i senaste matchen vilket var Kalpas första hemmaförlust.

Blues som står för motståndet har inlett säsongen hopplöst. Man har bara mäktat med 2 segrar på 9 matcher och det gör att laget innehar jumboplatsen i serien. Man slog Ilves i senaste hemmamatchen efter att ha spelat fin ishockey. Nu har man helt andra förutsättningar när man spelar mot bästa laget i serien som är i toppform och dessutom på bortaplan. Det kommer bli riktigt tufft! Man spelade borta Kalpa förr, förra matchen och förlorade då med 5-2. Samma lag som Lukko slog i senaste omgången.

Lukko har haft lätt för Blues de senaste åren. Sedan 2005 har Lukko 7 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust mot Blues på hemmaplan. Det är siffror som gör den här ettan än mer stark.

Det är toppen mot botten i detta mötet. Lukko leder serien medan Blues ligger på sista plats. Lukko är i toppform och spelar underhållande ishockey medan Blues krigar för poäng i varje match. Lukko har fler matchvinnare än Blues och man spelar på hemmaplan vilket är en stor fördel. På hemmaplan har man rejäl plusstatistik på Blues. Med alla dessa faktorer som talar för Lukko så tvekar jag inte att lira ettan till 1.70.