Idag har vi inget stort utbud framför oss men jag har hittat ett bra spel i mina ögon. Spelet är taget från Hockey Allsvenskan och det känns mycket bra på förhand!


Borås HC – Björklöven
Mitt tips: 1
Odds: 1.75 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Borås som var inne i en negativ trend nyligen tycks ha hittat formen igen. Två raka segrar mot Oskarshamn och Almtuna gör att laget bara har 8 poäng upp till Almtuna på play-off plats. Borås har dessutom en match mindre spelad så seger idag kan betyda mycket för laget. Borås är normalt ett starkt lag på hemmaplan och man har spelat jämnt med diverse topplag på hemmais. Nu möter man ett lag av helt annan kaliber och då bör segerchansen vara mycket bra!

Björklöven har varit en ren besvikelse den här säsongen. Laget hade förhoppningar inför säsongen om att vara med och slåss om en play-off plats (Top 7), nu krigar laget istället för att inte åka ur Allsvenskan. Det finns stor tradition i klubben och pressen är stor på spelarna. Det är en före detta storklubb som numera är ett mediokert Allsvenskt lag. Formen är usel med tre raka förluster och man brukar ha svårt för Borås på bortais. Man har tre raka förluster mot Borås på bortais och det mesta talar för att man får inkassera ännu en förlust ikväll.

Som om inte de mediokra resultaten vore nog för Björklöven så har dom stora problem till denna matchen. För några dagar sedan lämnade en av lagets bästa spelare, Jesse Schultz för spel i Tyskland. Idag saknar tre backar i Aki Heino, Jussi Heikkinen och Nisse Andersson. Sen är också Jens Ledin borta till dagens match. Samtliga dessa spelare saknades även senast hemma mot Bofors då man torskade 0-3 efter att förlorat skotten med 16-40.

Borås är helt skadefria och kan ställa upp med ett starkt lag på isen. Borås tränare berättade i dagens Borås Tidning att man har en mycket positiv känsla i laget och att spelarna ger allt på varje träning. Det brukar vara ett bra koncept för att lyckas även på matcherna. Idag vinner Borås.

För den som vågar så kan jag rekommendera handicap spelet (0-1) 1. Oddset 2.10 hos Unibet tilltalar en mycket.