Ett ganska tråkigt utbud idag med ett par Superettan matcher som höjer nivån något. Jag väljer att spela på en av dessa tillsammans med en EM-match från damfotbollen. Denna dubbeln känns klockren och spelas med en ganska hög insats.

Tyskland – Norge
Mitt tips: 1:a (-1)
Norrköping – Åtvidaberg
Mitt tips: Över 2.5 mål

Dubbelodds: 2,80
Insats: 4/5
Spelstopp: 2009-09-07 17:55

Tyskland – Norge

Här talar det mesta till de Tyska damernas fördel. Tyskorna har verkligen imponerat i EM så här långt och man är toppnation i den Internationella fotbollen. Man vann sin grupp i gruppspelet med 9 poäng av 9 möjliga och 10-1 i målskillnad vilket imponerar. Man mötte Italien i kvartsfinal och den vann man tämligen enkelt då man förde spelet och gjorde det bra. Man hade 2-0 ledningen men Italien reducerade till 2-1 vilket också blev slutresultatet.

Lagen möttes i gruppspelet och där slog Tyskarna norskorna med 4-0 efter att ha dominerat matchen från början till slut. Norskorna hade inte en chans. Det var stor klasskillnad lagen emellan och den här matchen vinner Tyskorna återigen med fler än 1.5 mål…

Norskorna har inte imponerat i EM så här långt och trots detta är man i semifinal. Man skrapade ihop 4 poäng i gruppspelet och klarade sig vidare som tvåa. I kvartsfinal mötte man som alla säkert vet det Svenska damlandslaget. Den matchen vann man med 3-1. Inte direkt rättvist resultat då de Svenska damerna skapade flest chanser men hade väldigt svårt att få in chanserna samtidigt som man läckte som soll bakåt och det utnyttjade Norskorna och vann med hela 3-1.
Norskorna har även frågetecken för sin bästa försvare Trine Rønning. Hon har dragits med en skada under hela EM och nu börjar hon ge vika och det är möjligt att hon inte kan delta i denna matchen.

Norrköping – Åtvidaberg

Detta är ett stekhett derby och det är en oerhört laddad match då inget av lagen vill tappa poäng i respektive strider. Norrköping slåss för överlevnad i botten och har bara 2 poäng ned till nedflyttning medan Åtvidaberg slåss i toppen och ligger på andra plats. Man har samma poäng som trean Falkenberg men man har en match mindre spelad. Det är 14 poäng upp till Mjällby som leder serien och som kommer att vinna den. 

Det är två riktigt målglada lag som möts här eller lyssna på det här:
Norrköping har nu spelat 6 raka matcher där det blivit 3 mål eller fler.
Åtvidaberg är inte så mycket sämre då det har blivit 3 mål eller fler i 6 av deras 7 senaste matcher. Vad talar emot att det inte ska bli över 3 mål återigen? Båda lagen har vassa målskyttar som är i form…

Norrköping får tillbaka den viktiga trion Mikael Roth, Magnus Samuelsson och Mikael Blomberg som kommer att bidra med massor av rutin i matchen. Norrköping är inne i en bra trend och man brukar ha lätt för att slå Åtvidaberg, främst på hemmaplan och möjligen gör man det igen.

Mycket talar för Norrköping seger men jag tror mer på att båda lagen kommer att göra mål och 2-1 till Norrköping låter rimligt.