Idag bjuder jag på ett spel från den Ecuadorianska ligan. Det är ett spel som känns givet på förhand och jag går in tungt här! Häng på innan oddsen sänks!

LDU Quito – Emelec
Mitt tips: 1
Odds: 1.75 @ Sportingbet
Insats: 8/10

Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 3.10 @ Sportingbet
Insats: 5/10
Spelstopp: 22.00

Det här är en direkt avgörande match som ger en plats i den åtråvärda turneringen Copa Libertadores (Champions League i Sydamerika). Det här är den andra matchen i bäst av av två matcher och Emelec vann den första matchen med 1-0 och därför måste LDU Quito vinna ikväll för få en plats i den stora turneringen.

Höjdskillnaden är den stösta anledningen till att jag lägger det här spelet. LDU Quito spelar sina hemmamatcher på 3000 meters höjd och därför är det extremt jobbigt för andra lag att spela på den här höjden då luften är mycket tunnare än på de lägre nivåerna. Emelec spelar sina matcher vid havsytan och därför blir det nu en enorm höjdskillnad för dem och då blir det riktigt jobbigt att möta suveräna LDU Quito.

Hemmastyrkan är en annan som talar till LDU Quitos fördel. Man är extremt hemmastarka och man har bara en förlust på de 21 senaste hemmamatcherna och det var mot Deportivo Quito som ligger på samma höjd LDU Quito. 15 av de 20 matcherna som man tagit poäng i har slutat med seger så som ni förstår så är man extremt hemmastarka. Den här säsongen har man 9-2-0 som resultatrad på hemmaplan och fina 27-5 i målskillnad. Man mötte suveräna Fluminese i förra omgången av Copa Sudamerika och man krossade dem på hemmaplan med 5-1, nu väntar ett betydligt sämre motstånd och då ska segerchansen vara mycket bra!

Inbördes möten är ännu en sak som talar för LDU Quito ikväll. Man har mött Emelec 6 gånger sedan 2006 och det har slutat med 5 segrar och 1 oavgjord match. Man har vunnit de 4 senaste matcherna på sin hemmaplan och har 8-0 i målskillnad på de 4 matcherna.

Bortasvagt motstånd, Emelec är helt ur form och man har 8 raka matcher utan seger på bortaplan och man har på dessa 8 matcher bara mäktat med 1 enda mål! Jag kan inte se hur man ska kunna vända den negativa trenden när man nu måste spela mot ett extremt hemmastarkt LDU som dessutom har stor fördel av höjdskillnaden. Nej, i den här matchen lär man åka på storstryk.