Idag har vi en härlig speldag framför oss. Vi har en fin cupfinal i den svenska fotbollen som jag har tagit ställning och tror mig ha hittat en vinnare. Många plusfaktorer för det ena laget gör att jag trycker in. Bjuder även på två bra spel från Championship i England. Häng med!

AIK – IFK Göteborg
Mitt tips: 1
Odds: 2.40 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 2009-11-07  16.00

Motivering:
AIK är väldigt hemmastarka och det bevisade man i Allsvenskan då man vann 10 av 15 matcher. 3 matcher slutade oavgjort och bara 2 lag lyckades besegra AIK på Råsunda. Hemmaformen är bra då man har 4 segrar och 2 oavgjorda på hemmaplan på de 6 senaste matcherna. Man hade målskillnaden 17-7 så det blev sällan några målfester på Råsunda. Nu väntar återigen hemmaplan för AIK i en cupfinal så räkna med ett heltaggat AIK.
AIK har formen på topp och på de 6 senaste matcherna har laget 4 segrar och 2 oavgjorda matcher. På dessa 6 matcher så vann man båda derbyna mot Hammarby och Djurgården, man spelade oavgjort på bortaplan mot Elfsborg och man slog IFK Göteborg på bortaplan och alla dessa matcher får ses som relativt tuffa på förhand så AIK har gjort väldigt bra ifrån sig.
IFK Göteborg hade det stundtals jobbigt på bortaplan och man lyckades vinna 6 av 15 bortamatcher. 3 slutade oavgjort och man förlorade hela 6 matcher av dessa 15. Bortaformen är dock helt okej då man har 2 raka segrar och sammanlagt på de 6 senaste matcherna har man 3 segrar, 2 oavgjorda och bara 1 förlust.
IFK Göteborg har även dom en helt okej form då man har 3 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster på sina 6 senaste matcher. Man förlorade senaste matchen mot just AIK med 1-2 på hemmaplan. Nu väntar bortaplan och då kan det bli tufft igen.

Lagen möttes som bekant i den helt avgörande matchen om SM-Guldet i söndags och då vann AIK med 1-2 på bortaplan. Man besegrade alltså ett Göteborg som gått obesegrade i 14 raka omgångar på nya arenan. Lagen har mötts 9 gånger på Råsunda under 2000-talet och AIK har 4 segrar, Göteborg har 3 segrar och 2 matcher har slutat oavgjort.

AIK kommer till spel med samma lag som vann guldet nere i Göteborg. IFK Göteborg har haft sjukstuga i laget under veckan och det har givetvis förstört förberedelserna något för laget. Flera spelare har varit sjuka men alla utom Thomas Olsson kommer till spel. Mikael Dyrestam och Sebastian Eriksson har båda ljumskproblem och kommer att spela på sprutor.

AIK har stor fördel av hemmaplan plus att jag anser att man är det bättre laget och det bevisade man genom att vinna SM-Guldet förra helgen. Man har slagit IFK Göteborg båda matcherna den här säsongen och nu har man chansen att slå dom även en tredje gång.

Blackpool – Scunthorpe
Mitt tips: 1
Odds: 1.75 @ Betsafe
Insats: 8/10
Spelstopp: 2009-11-07   16.00

Blackpool har fått en bra start på säsongen och man ligger på en 7e plats i ligan nu. Man är oerhört starka på hemmaplan där man vunnit 5 gånger av 7 möjliga. Man har två oavgjorda matcher och det är de enda poäng tappen man har på hemmaplan. Nu väntar ett Scunthorpe som bara tagit poäng i två matcher av 7 möjliga på bortaplan. Stor fördel för Blackpool här.

Blackpool har en väldigt bra form då man tagit poäng i de 4 senaste matcherna. De två senaste har varit på bortaplan och dom båda har slutat kryss. De andra två är på hemmaplan och dom vann man med 2-0 och 3-0 mot Plymouth och Sheffield United. Hemmaformen är som sagt väldigt bra och på de tre senaste matcherna har man 7-0 i målskillnad och 3 segrar. Starkt. Scunthorpe har en usel form och på de tre senaste bortamatcherna har man tre raka förluster och 1-7 i målskillnad. Stor fördel Blackpool även här.

Blackpool får tillbaka den viktige mittfältaren Charlie Adam som vart avstängd. Man saknar dock Demontagnac som är avstängd och Neal Eardley som är skadad.
Scunthorpe saknar Gary Hooper och Josh Wright som båda är sjuka och missar matchen. Man saknar även den skadade duon Williams och Morris. Ett par kännbara avbräck för Scunthorpe.
Som ni ser så talar mycket för Blackpool idag och jag tror man fixar en seger här!

 
Blackpool – Scunthorpe
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.90 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 2009-11-07 16.00

Motivering:
Jag tesar även handicap spelet på den här matchen då Blackpool brukar vinna med 2 mål eller fler på hemmaplan. Det är ett mycket spelvärt odds.