Då var det äntligen dags för semifinal i VM. Idag har vi en match på meyn och jag har flera spel att bjuda på. Häng med!


Uruguay – Holland
Mitt tips: 2
Odds: 1.73 @ Betsafe
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.30

Båda lagen har gjort bra ifrån sig så här långt i VM men jag sätter ändå ett plus för Holland som har mött klart tuffare motstånd i slutspelet. Slovakien hade man inga bekymmer med men desto tuffare blev det mot Brasilien. Man visade i den matchen att man är mentalt starka och att man aldrig ger upp. Det såg vi tydliga tendenser till då man vändå ett 0-1 underläge till en 2-1 seger i andra halvlek mot suveräna Brasilien. Uruguay var decimeter från att få lämna VM då Ghana missade en straff i sista sparken i förlängningen i kvartsfinalen. Gyan lade straffen i ribban och senare vann Uruguay den efterföljande straffläggningen. Nu möter man tuffare motstånd och då måste man höja sig fatalt för att ha en chans.

När matcher står och väger så krävs det att individuellt starka spelare kliver fram och visar att man vill vinna. Tyvärr för Uruguays del så ser det inte särskilt ljust ut för dem på den här punkten. Man har Diego Forlan som kan göra mycket på egen hand, det såg vi inte minst mot Ghana då han dunkade in en frispark som tog matchen till förlängning. Man saknar sin lagkapten idag och vem får då ta på sig det stora ansvaret?

I Hollands lag kryllar det av matchvinnare som är vana vid stora matcher och svåra situationer. Som jag nämnde ovan så har man Van Persie, Dirk Kuyt, Wesley Sneijder och Arjen Robben som alla håller världsklass. Alla dessa spelare har spelat stora matcher och ses som matchvinnare i sina respektive klubblag. Man har en grovjobbare på mitten i Van Bommel som vägrar förlora och i backlinjen finns det mycket rutin från stora mästerskap. Vi sätter ett stort plus för Holland här!

Båda lagen saknar flera spelare till den här matchen, värst är det för Uruguay. Faktum är att laget med största sannolikhet kommer att ändra spelssystem till den här matchen. Man saknar den suveräna mittbacken och lagkaptenen Lugano som i mina ögon varit den största orsaken till att Uruguays defensiv vart så starkt som den varit. Till den här matchen är troligen den vanligtvis ordinarie mittbacken Godin tillbaka men hur fräsch är han efter en skada? Man saknar även ytterbacken Lucile och den suveräne måltjuven Luis Suarez som båda är avstängda här. Det är tre blytunga avbräck för Uruguay som knappast har en bred trupp med massor av världsstjärnor. Till den här matchen kommer 3-4 nya spelare in i startelvan, vilket gör att vi kommer få se ett mer defensivt Uruguay som kommer spela ett 4-4-2 system vilket man inte gjort på hela VM och bör påverka laget, positivt eller negativt? Det märker vi ikväll. Flera spelare kommer få nya roller och frågan är hur man trivs med dessa? Så här många förändringar inför den hittills absolut tuffaste matchen i VM kan inte vara positivt!

Holland har ytterbacken Van der Wiel och mittfältaren De Jong avstängda här. Ytterbacksplatsen kommer fyllas upp med Khalid Boulahrouz som har spelat en VM match redan på samma position. Han spelade lagets match mot Kamerun och gjorde en stabil insats vilket gör att jag inte känner mig särskilt nervös över avsaknaden av Van der Wiel. På mitten är De Jong ett tungt avbräck då han gjort ett strålande VM så här långt. Det finns tre ersättare till honom i Affelay, Van Der Vaart och De Zeeuw. Mest troligt är att den sistnämnde får spela från start då han har i princip samma spelstil som De Jong. Hur som helst så tycker jag inte att det är särskillt tunga avbräck för Holland som har en bredare trupp än Uruguay och fler spelare med bra kvalité. Holland spelas här!

Uruguay – Holland
Mitt tips: Halvtid/Full tid: X/2
Odds: 4.70 @ Unibet
Insats: 2/10
Spelstopp: 20.30

Jag tror Holland kommer föra matchen genom hela första halvlek och man kommer ställas mot en köttmur som kommer försöka hugga på varje pass och får man chansen blir det farligt. Båda lagen kommer känna på varandra under första halvlek och inget av dem vill göra något misstag vilket innebär ett avvaktande spel från båda lagen och en förmodad tråkig första halvlek. Vi har sett Holland spela mycket disciplinerat och jag tror man kommer rulla runt bollen extremt mycket och då man varit ineffektiva i sina avslut så är det inte omöjligt att vi har ett kryss i halvtid. Uruguays enda chanser kommer troligen vara på fasta situationer.

I andra halvlek lägger Holland i en andra växel och då blir det att åka av för Uruguay som kommer få det tufft att stå emot. När Uruguay sedan ligger under med 0-1 så kommer man trycka upp med laget och det skapar ytor i defensiven vilket passar Holland perfekt som jag hoppas kommer utnyttja detta och vinna matchen med 2-0. Det är hur jag tror den här matchen slutar.

Uruguay – Holland
Mitt tips: Wesley Sneijder gör mål i matchen
Odds: 3.50 @ Expekt
Insats: 3/10
Spelstopp: 20.30

Wesley har imponerat i den Holländska dressen och han har flera gånger haft farliga skott utanför straffområdet. Han har lyckats göra 4 mål så här långt i VM och ligger på en delad andra plats i skytteligan. Han har en perfekt position i laget precis bakom anfallaren Van Persie vilket gör att Sneijder är inblandad i offensiven i allra högsta grad. Han har vid flera tillfällen haft farliga löpningar in i straffområdet på fria ytor och hittar hans medspelare bara honom så gör han utan tvekan ett mål ikväll. Han är dessutom en skicklig frisparksskytt som säkerligen kommer få lägga ett par frisparkar imorgon och det gör att chansen att han gör mål ökar.