Gårdagens rek satt fin fint! Nu kommer landslags-uppehåll i de stora fotbolls ligorna och då får vi spelare inrikta oss på de lägre serierna eller som mig på ishockey. Idag kommer ännu en ishockey rek och den är tagen från Elitserien. Färjestad ska ha goda chanser att slå Södertälje på hemmaplan. Jag lägger två olika spel på Färjestad idag med hög insats.


Färjestad – Södertälje

Mitt tips: 1
Odds: 1.55 @ Unibet
Insats: 10/10
Spelstopp: 2009-10-06  19.00

Färjestad har inlett säsongen strålande och ligger på en andra plats i serien efter 5 matcher. Man har spelat in 12 av 15 poäng i år. På hemmaplan har man tre raka segrar men i alla dessa matcher har man spelat jämnt med motståndet vilket är aningen oroande. Hur som helst så har man varit det bättre laget i dessa matcherna och man har vunnit dem så det finns väl inte så mycket man kan klaga på. Jag hoppas på att urladdningen kommer idag istället.
Södertälje har inlett serien lite knackigt. Man har 2 segrar och 3 förluster än så länge. Södertälje gav oss ett styrkeprov i senaste matchen då man körde över Modo med 5-0, på hemmaplan. Just det talar emot Södertälje, man är bättre hemma än borta. På bortaplan i år har man 2 förluster och 3-11 i målskillnad! Nu ställs man mot seriens kanske bästa hemmalag.

Färjestad saknar backen Fredrik Lindgren som dras med en axelskada.
Södertälje vann som sagt med 5-0 i lördags mot Modo, mycket tack vare en storspelande målvakt i Björn Bjurling. Han saknas idag och då får det extremt orutinerade andre målvakten Pontus Sjögren ställa sig i mål istället. Jag personligen vet ingenting om denne mer än att han kom från Huddinge till SSK. Jag har läst lite runt om på diverse Södertälje forum och nästintill alla är eniga, ”det blir förlust idag då vi har en värdelös målvakt som inte håller allsvensk nivå ens.”

Färjestad har en extrem plusstatistik på Södertälje då man har vunnit 30 av 42 möten med laget. På hemmaplan har Färjestad sedan 2002 tagit 12 segrar, 3 oavgjorda matcher och Södertälje har bara lyckats vinna 2 gånger. Fördel Färjestad.

Färjestad har som många kanske redan vet 21 raka segrar på hemmaplan i Elitserien, så det är inte lätt som bortalag att komma hit och hämta poäng direkt, det har Färjestad bevisat. Man har alltid god stämning på hemmamatcherna och publiken bär fram laget mot 3 nya poäng. SSK kommer få det jobbigt idag. Jag tror Färjestad vinner den här matchen utan större problem.

Färjestad – Södertälje
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.95 @ Unibet
Insats: 4/10
Spelstopp: 2009-10-06  19.00

Med ovanstående text så förstår ni att det är klar fördel Färjestad ikväll. Det enda som hindrar laget från förlust är underskattning. Jag tror man kommer rivstarta matchen och ha med sig en 2-0 ledning till andra perioden och då blir det för jobbigt för Södertälje. Det märkte vi mot Luleå då man slutade spela hockey när man låg under med ett par mål.

8 av de 12 segrarna man tagit på hemmaplan har varit med 2 mål eller fler. Färjestad ska ha goda chanser att vinna den här matchen med 2 mål eller fler då man rent kapacitets mässigt är väldigt mycket bättre än Södertälje.

Lira så fort som möjligt för oddset lär sänkas under dagen…