I väntan på semifinalerna i VM så bjuder jag på ett kul spel från Superettan ikväll.


Örgryte – Hammarby
Mitt tips: 2
Odds: 2.82 @ Pinnacle
Insats: 4/10
Spelstopp: 18.30

Det här spelet känns helt klart värt att testa då Örgryte inte direkt imponerar i sitt spel och när man idag ställs mot ett formtoppat Hammarby så är allt över 2.50 helt klart spelvärt!

Örgryte har 4 raka kryssa bakom sig och det är länge sedan man vann någon match. Vi får sträckas oss ända till början av Maj för att hitta ÖIS senaste seger och ett lag som är i desperat behov av poäng är ofta en munsbit för ett formtoppat lag. ÖIS har lätt att slå felpass och man har varken skärpa eller självfötroende i sin offensiv och det smittar av sig på hela laget. Det är tufft att bryta en negativ trend och jag tror man får se sig besegrade av Bajen idag.

Hammarby har verkligen fått fart på spelet igen och det mycket tack varje formtoppade duon Simon Helg och Linus Hallenius som öser in mål och skapar massvis av farliga målchanser. Man har nu tre raka segrar som man tagit på mycket imponerande vis. Först spelade man ut Syrianska på bortaplan och vann med 2-0, sedan krossade man Landskrona på hemmaplan med 4-1 för att sedan krossa Allsvenska Elfsborg i svenska cupen med 3-1. Mycket stabila segrar och laget spelar med ett starkt självfötroende och det kommer bli vägvinnande idag.

Örgryte har flertalet spelare som kan missa matchen ikväll. Man har valt att inte presentera någon trupp förrän senare till eftermiddagen så därför kan vi endast spekulera i hur Örgryter formerar sin startelva. Håll utkik på diverse sidor efter truppen som kan bli rejält försvagad.
Hammarby får klara sig utan Petter Furuseth och Tobias Holmqvist som båda har känningar och väljer att avstå matchen. I övrigt kan Hammarby ställa upp med mycket stark startelva!