Idag kommer årets första rek från min sida på Elitserien och jag har hittat en mycket trolig vinnare. Häng på!


Luleå – AIK
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.00 @  Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

Luleå har inlett säsäongen strålande och befinner sig nu på andra plats i tabellen med 5 segrar och 2 förluster. Förlusterna har kommit mot Linköping på bortaplan och Timrå på bortaplan som visserligen vann efter straffar. Noterbart är att Luleå spelat 5 av sina 7 matcher på bortaplan än så länge och trots det lyckats så här bra. De två hemmamatcherna man spelat har man vunnit med 5-3 mot Skellefteå och 3-2 mot HV71. Laget trivs bäst på hemmais och det talar för mitt spel här idag. Slår man starka lag som Skellefteå och HV71 så bör man inte ha några bekymmer med AIK som ser uddlösa ut.

Luleå åkte på sin första förlust efter ordinarie tid senast då man förlorade toppmatchen mot Linköping på bortaplan. Luleå var oerhört aggressiva genom hela matchen och det var full fart framåt som gällde för laget och man fick sånär med sig poäng hem till Luleå igen. Man kämpade och slet i alla zoner och det är väl just det som kännetecknar Luleå i år. I senaste hemmamatchen låg man under med 0-2 mot HV71 men kunde genom mycket kämpande och slit vända matchen till en helt rättvis 3-2 seger. Mycket starkt av Luleå. Nu möter man betydligt sämre motstånd och då bör segerchansen vara mycket god för Luleå! 

AIK ligger i botten, närmare bestämt på en 10e plats med 2 segrar och 4 förluster så här långt. Segrarna är tagna mot krislagen Frölunda efter förlängning och Djurgården i en stekhet derbymatch. Segern mot Frölunda ska man tacka hockeygudarna för då Frölunda körde över AIK men lyckades inte få in pucken och det var först i förlängningen som första målet gjordes i matchen och det var AIK som gjorde det, extremt orättvist. AIK är ruskigt dåliga offensivt och i flera av sina matcher har man knappt fått ihop 20 skott på mål och i en tuff bortamatch som denna så kommer det inte funka för Luleå kommer göra mål, frågan är bara hur många AIK gör.

AIK vann tämligen enkelt över Djurgården i derbyt med 5-2. Men det säger inte så mycket då alla spelare lär ha varit så taggade att de presterat flera nivåer över sin kapacitet och att DIF är i en enorm kris bidrar givetvis också till storsegern. Efter det blev det förlust mot Skellefteå på bortaplan och man gjorde en helt okej match men det märks att man är ett par steg efter de etablerade Elitserie lagen. I bortaspelet så är det definitivt offensiven som spökar för laget då man bara gjort 2 mål under ordinarie tid på sina tre bortamatcher mot Frölunda, Färjestad och Skellefteå. Nu möter man ett kanske ännu starkare hemmalag än dessa och då lär man få det svårt!

Skadeläget i lagen:
Luleå saknar fortfarande Pierre Johansson och man har frågetecken på Fredrik Styrman inför den här matchen. I övrigt kan man ställa upp med bästa laget!
AIK har inga nya skador att rapportera om utan man saknar fortfarande Stefan Johansson, Daniel Bång och Richard Gynge. Noterbart är att AIK kommer spela med sitt nyförvärv Josh MacNevin som kommer närmast från HPK i Finland. Han är dock relativt omatchtränad och han kommer få det jobbigt när Luleå växlar upp tempot i matchen.