Nu är det dags för Champions League kval och det är andra matchen av två vilket innebär att det kommer bli lag som får lämna Champions League. Jag har saken klar för mig i en av matcherna och går in hårt här! Häng på!


FC Zenit – Unirea
Mitt tips: FC Zenit -1 (Asian)
Odds: 1.90 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 18.30

För att tydliggöra vad mitt spel innebär: Det som gäller för att spelet ska gå in är alltså att FC Zenit ska vinna matchen med 2 mål eller fler. Vinner dom bara med 1 mål så får jag insatsen tillbaka. Blir det kryss eller förlust för FC Zenit så missar jag spelet.

Zenit är det battre lagen av dessa båda. I bortamatchen fick man spela större delen av matchen med en man mer men lyckades trots det inte göra något mål på Unireas starka defensiv. Det var hur som helst spel mot ett mål och trots 0-0 på bortaplan så ska segerchansen vara mycket bra här. Zenit är betydligt starkare på hemmaplan och jag har svårt att se hur Unirea ska lyckas spika igen hemåt genom hela matchen samtidigt som man ska försöka göra ett mål offensivt.

Zenit får även tillgång till sitt nyförvärv Alexander Bukharov som lär vara en stor tillgång för lagets offensiv. Det var spel mot ett mål senast och det lär bli så igen. Unirea hade inte mycket att sätta emot även när man var elva man på planen. Jag känner mig trygg att Zenit går vidare härifrån och hemmaoddset är helt klart värt att spela.

Zenit visar storform när man körde över Rubin Kazan hemma med 2-0 i lördags. Zenit leder nu den Ryska ligan med 9 poäng före CSKA Moskva. Man är uppe i 11 raka segrar i Ryssland och enda poängtappet på de 12 senaste matcherna kom mot just Unirea på bortaplan i Champions League. Det lär finnas en rejäl revanschlust hos Zenit som med största sannolikhet bara kommer köra över Unirea i den här matchen. Noterbart är att Zenit har vunnit 8 av de 11 senaste segermatcherna med 2 mål eller fler och för att vara mer exakt så har laget vunnit de 5 senaste matcherna i Ryssland med 2 mål eller fler. På hemmaplan stortrivs man och inför en fanatisk hemmapublik så bör laget höja sig ett par nivåer över Unireas kapacitet och segern och avancemanget är ett faktum!

Det kryllar av landslagsspelare hos FC Zenit, det märktes tydligt nu när landslagen börjar kalla sina spelare till diverse olika samlingar. I det ryska landslaget har Zenit inte mindre än 8 spelare då Malafeev, Anyukov, Shirokov, Denisov, Zyrianov, Bystrov, Bukharov och Kerzhakov blev kallade till Rysslands landslagssamling. Lägg därtill Nicolas Lombaerts som spelar i det Belgiska landslaget, Danko Lazovic och Aleksandar Lukovic som spelar i Serbiens landslag och slutligen Anton Sosnin och Alexei Ionov som är uttagna till Rysslands U-21 landslag. I det här mötet så har man bäst lag på pappret, men är i bäst form, har mest matchträning, är oerhört starka på hemmaplan och desstuom extremt målglada. Det här kan väl bara sluta på ett sätt? FC Zenit bör vinna den här matchen med 2 mål eller fler!