Hollands starkaste hemmalag möter idag ett helt hopplöst bortalag. Det kan väl bara sluta på ett sätt?


Ajax – Utrecht
Mitt tips: Ajax -2 (Asian Handicap)
Odds: 2.20 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 12.30

I den här matchen ska det vara stor skillnad. Ajax leder serien med 5-2-0 som resultatrad medan Utrecht ligger på 12e plats med resultatraden 3-0-4. Det är framförallt bortaspelet som inte har funkat för stackars Utrecht som har kammat 0 poäng på bortaplan. Man har förlorat samtliga sina 4 matcher och har pinsamma 1-9 i målskillnad. Det kommer bli tufft att möta ett formstarkt Ajax som brukar köra över allt motstånd på sin hemmaplan. Den här säsongen är inget undantag utan Ajax har vunnit 3 matcher av 3 möjliga och samtliga matcherna har man vunnit med 2 mål eller fler vilket talar för mitt spel här!

Utrecht spel på bortaplan är som sagt uselt och 4 förluster på 4 möjliga imponerar knappast. Noterbart är att i mötena med de förväntade topplagen Twente och Feyenoord så har man blivit totalt utskåpade. Förlust med 4-0 mot Twente och 3-1 mot Feyenoord som båda spelade ut Utrecht. Idag ställs Utrecht som seriens starkaste hemmalag och jag kan inte se annat än en storförlust framför mig.

Ajax har haft väldigt enkelt för Utrecht på sin hemmaplan under 2000-talet. Man har 9-2-2 som resultatrad och under de 5 senaste åren har man vunnit 4 av 5 matcher med 2 mål eller fler! Klar fördel Ajax som vann förra säsongen med 4-0 hemma mot Utrecht!