Idag kommer det vara publik fest på en arena i Sverige. 8431 biljetter har redan sålts och det förra publikrekordet på 8922 personer är på väg att slås. Det är innebandy vi snackar om och matchen mellan Pixbo-Capiero/Täby som spelas i Scandinavium. Jag har saken klar för mig och jag vet vad jag kommer hoppas på när jag är på plats.

Pixbo – Capiero/Täby
Mitt tips: Över 11.5 mål
Odds: 1.90 @ Betsafe
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.15

Anledningen till att såppas många biljetter har sålts är för att det arrangeras Gothia Cup i innebandy med start idag. Därför är det oerhört många ungdomar som kommer vara på plats och såvitt jag vet har Täby ett par lag med i Gothia cup plus att man lär ha en hel del anhängare med sig från de norra delarna av Sverige. Så i mina ögon gynnas inte Pixbo särskillt mycket av att det spelas i just Göteborg men självklart kommer majoriteten av publiken hålla på Pixbo ikväll.

Pixbo avslutade året med två förluster mycket tack vare p.g.a. sjukdomar och skador i laget. En av dessa förluster var mot just Capiero. Man åkte på stryk med hela 12-5 och så stor skillnad är det knappast mellan lagen men jag vill ändå påstå att Capiero är det starkare laget. Capiero har betdyligt fler matchvinnare i laget och man har fler individuellt skickliga spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Det gör att jag tror mycket på Capiero i kvällens match.

Capiero är ett oerhört starka på hemmaplan där man har 8 raka segrar men på bortaplan har man det lite tuffare då man ”bara” 3 segrar på 6 matcher. Man har framförallt en sämre defensiv på bortaplan, Det blir ofta hawaii spel bakåt och möter man ett lag med skicklig offensiv blir det jobbigt. Som tur är så har man en oerhört vass offensiv som skapar massor av lägen varje match och det talar för mitt spel ikväll. Jag tror utan tvekan det kommer bli en målfest ikväll.

Vem som vinner matchen är svårt att förutse men jag tror mest på Täby men avstår spel och lirar istället över 11.5 mål i matchen. Här följer resultaten för de 9 senaste matcherna lagen emellan: 5-11, 7-8, 3-10, 11-6, 6-10, 8-4, 8-4, 7-4 och 3-9. Som ni ser så har alla utom en match slutat över dagens lina och den matchen som inte slutade över dagens lina hamnade precis under den. När lagen möts har man ett målsnitt på 13.77 mål per match och det gör oddset 1.90 mycket spelvärt i mina ögon. Jag trycker in!