Dagens spel hämtar vi från Europa League. Hemmalaget har full form och spelar ikväll inför 80 000 fantiska hemmafans. Det kan väl inte sluta annat än en hemmaseger då motståndet knappast imponerar.


Dortmund – Sevilla
Mitt tips: 1
Odds: 2.10 @ Paddypower
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

Dortmund vann första omgången i Europa League mot Karpaty på bortaplan efter en svängig match. Dortmund hade en stabil 2-0 ledning men tappade till 3-2 underläge för att sedan återigen vända tillbaka matchen till en seger med 4-3. Det var enligt tränaren en dåligt genomförd match och ikväll kommer laget enligt honom vara betydligt bättre och mer positionssäkra. I ligan har Dortmund 5 raka segrar och man har inte förlorat i serien sedan premiären mot Leverkusen. På dessa 5 matcherna har man 16-3 i målskillnad och som ni förstår så har man krossat sitt motstånd i samtliga matcher.

Det har varit turbulens i Sevilla den senaste veckan. De sparkade tränaren Antonio Alvarez efter förlusten mot Hercules i ligan senast. Det var Sevillas första förlust i ligaspelet och förutom den har man bara förlorat i Europa League mot Paris SG och det är väl efter den matchen som Alvarez hängde löst. Nu har de en ny tränare i Gregorio Manzano och han får tuffast tänkbara start här. Sevilla är som ni förstår i stort poängbehov efter förlusten mot Paris SG på sin hemmaplan senast. Men som laget spelat den senaste tiden så kan jag inte tro på annat än förlust när man möter ett av Europas formstarkaste lag på bortaplan. Nu har man visserligen en ny tränare men det känns långsökt att han ska ha hunnit införa ett nytt spelsystem till den här matchen och har han gjort det så lär inte alla spelare ha uppfattat det korrekt och då kan det bli bekymmer i försvaret…

Dortmund förväntas ställa upp med nästintill samma lag som har varit ett vinnande koncept den senaste tiden och därmed ser man oerhört starka ut. De spelare som missar matchen är: Sebastian Kehl, Dede, Mohamed Zidan, Florian Kringe och Tamas Hajnal. Ersättarna till dessa spelare har varit extraordinärt bra och det har medfört 5 raka segrar för Dortmund den senaste tiden.
Sevilla saknar troligen en av sina bästa försvarare i Cáceres och lagets superstjärna Jesus Navas. Det är två blytunga avbräck om de inte kommer till spel här ikväll.

Noterbart är att Dortmunds hemmaplan, Westfalenstadion, är helt slutsåld och det finns enbart biljetter kvar hos bortafansen. Enligt Dortmund har Sevillas fans bara köpt upp drygt 40 biljetter och därmed förväntas inget större stöd av Spanjorerna. Det har gjort att Dortmund nu kommer börja sälja biljetter till sina egna supportrar på deras sektioner vilket innebär att ca 80 000 Dortmund supportrar kommer lyfta sitt lag till 3 poäng här!