Idag hämtar jag mitt spel från Tyska Bundesliga. Jag tror starkt på ett lag här och kliver in tungt!


Werder Bremen – Nürnberg
Mitt tips: Werder Bremen -1 (Asian handicap)
Odds: 2.00 @ Betewin
Insats: 8/10
Spelstopp: 15.30

Bremen har fått en ganska usel start på säsongen då man ligger på 8e plats efter 9 omgångar. Det mycket tack vare lagets skadekris som man haft i starten av säsongen. Den ser nu ut att vara över och laget har vunnit 3 matcher och spelat oavgjort 1 på de 4 senaste matcherna i Bundesliga. Senast körde man över M´Gladbach på bortaplan med 4-1. Nu återvänder man till sin hemmaplan där man stortrivs och har 3 segrar av 4 möjliga. Enda förlusten på hemmaplan är mot Mainz som leder serien. Man skakade Bayern München på bortaplan i veckan då lagen möttes i cupen. Man var det klart bättre laget genom hela matchen men Bayern kunde trots detta vinna. Det råder rejäl revanschlusta hos Bremen idag och det kommer gå ut över stackars Nürnberg!

Nürnberg har inlett säsongen relativt okej för att vara dem. De håller sig i mitten av tabellen och innehar nu 12e platsen i tabellen. Laget trivs bäst på hemmaplan och när man nu spelar borta så blir det genast tuffare för dem. 0-3-2 har man som resultatrad på bortaplan och 4-7 i målskillnad. Bortaformen är allt annat än bra då man åkt på stryk i de två senaste bortamatcherna mot lag som är sämre än Bremen. Det kommer med andra ord bli en ruskigt tuff match för dem idag.

Inbördesmöten domineras rejält av Bremen som vunnit alla de 7 matcher de mött varandra på Bremens hemmaplan under 2000-talet. Målskillnaden på dessa 7 matcher skrivs till 24-6 till Bremens favör! De har vunnit 6 av de 7 matcherna med 2 mål eller fler och det talar verkligen för dagens spel! På bortaplan har Bremen vunnit 4 av de 7 matcher lagen mött varandra under 2000-talet. Så om vi sammanställer samtliga möten lagen emellan under 2000-talet så får vi fram att Bremen har vunnit 11 matcher, spelat oavgjort 1 match och förlorat 2 matcher! Klart fördel Bremen som verkligen vet hur man vinner över Nürnberg!

Skadeläget i Bremen är som sagt mycket ljusare nu än vad det en gång varit. Man saknar fortfarande förstekeepern Wiese, Frings, Mertesacker och numera även Fritz. Tillbaka från skada är viktige Pizarro som eventuellt tar plats från start.

Nürnberg får med största sannolikhet klara sig utan Ilkay Gundogan och Per Nilsson.