Gårdagens spel satt klockrent och dubbeln gav 4 gånger pengarna! Esbjerg gav 2.20 och under 5.5 byten mellan Man City-West Ham gav 1.85 och dom båda satt perfekt! Idag tar vi nya tag och mitt första val föll på matchen mellan Brynäs-Frölunda. Frölunda står i 2.30 hos Bet365 och det är taget alla dagar i veckan hos ett formstarkt Frölunda. Har även ett roligt chansspel att bjuda på i matchen mellan Doncaster-Swansea. Det råder kraftiga skadebekymmer i det ena laget. Har smaskig info att bjuda på till ett fint odds i den matchen!

Brynäs IF – Frölunda Indians
Mitt tips: 2
Odds: 2.30 @ Bet365
Insats: 3/5
Spelstopp: 2009-09-29  19.00

Motivering:

Brynäs har inlett svagt med 1-1 borta mot Timrå och en 1-2 förlust på hemmaplan mot Skellefteå senast. Nu väntar ett ännu tuffare motstånd i Frölunda som har inlett säsongen på bästa möjliga sätt med 2 raka segrar. Först besegrade man Modo med 4-2 på bortaplan efter att ha hämtat upp underläge två gånger. Sedan besegrade man Timrå på hemmaplan, mycket p.g.a. en storspelande Honken i Frölunda målet.

Hos Brynäs saknas Jonas Nordqvist idag.
Frölunda får klara sig utan Patric Blomdahl som var sjuk igår och Joel Lundqvist som inte är helt återställd ännu. Man får tillbaka Lehtonen till den här matchen och då är den vassa PP linen fulltalig igen.

Brynäs blev utbuat av hemmapubliken i den senaste matchen och risken finns att det finns frustration hos spelarna nu som gör att man vill vinna till varje pris. Då är det lätt att gå bort sig i många situationer och på så vis kan man slarva bort hela segern till Frölunda som är otroligt skickliga.
Brynäs är tillsammans med Frölunda det lag som släppt in minst mål i Elitserien så här långt. Det beror till stor del på lagens målvakter som storspelat. Kommer säkerligen bli en jämn och tät match med få mål.

Statistikmässigt så har Frölunda plus på Brynäs då man vunnit 13 av de 17 senaste matcherna uppe i Gävle och om man räknar med både hemma och borta så har Frölunda vunnit 32 av 47 matcher de senaste 10 åren.

Brynäs har som ni förstår gjort 2 mål på 6 perioder och 5 minuter vilket knappast håller Elitserieklass. Nu ställs man mot ett av Elitseriens bästa lag och då blir det återigen väldigt tufft. Frölunda har bättre spelare på alla positioner tycker jag och man ska ha god chans att vinna den här matchen.

Doncaster – Swansea
Mitt tips: 1
Odds: 2.42 @ Betfair
Insats: 2/5
spelstopp: 2009-09-29  20.45

Motivering:
En match mellan två lag som inte riktigt lyckats inledningsvis i serien så här långt. Doncaster ligger på 19e plats medan Swansea befinner sig precis ovanför dem på 18e plats. Lagen har spelat in 9 respektive 10 poäng så här långt och båda ligger på minus i målskillnad.

Doncaster är det enda laget på den nedre halvan som är obesegrade på hemmaplan. Man har spelat riktigt bra fotboll och trivs bra på hemmaplan så här långt. Man har 1-3-0 som resultatrad och segern man tagit kom mot det förväntade topplaget Cardiff som man slog med 2-0. Notera även att man klarade 0-0 hemma mot Preston som återfinns på en tredje plats i serien.
Swansea som kommer på besök har bara gjort 5 mål på den inledande 9 matcherna. Man har gått helt mållösa från hela 5 matcher så här långt. Det kan mycket väl bero på den fega taktikten som Swansea managern Paolo Sousa ställer upp med hos Swansea, 4-5-1. Bortaspelet har inte riktigt stämt för Swansea som har gått mållösa från de två senaste borta matcherna. Får det svårt igen.

Båda lagen har samma form, 1 seger, 3 oavgjorda och 1 förlust på de 5 senaste matcherna. Enda skillnaden är att Swansea vann hemma mot Sheffield United senast medan Doncaster kryssade borta mot Scunthorpe. Noterbart är att Doncaster hade ledningen med 0-2 där men tappade till 2-2 och kvitteringen kom på tilläggstid för Scunthorpe så räkna med revaschlusta hos Doncaster i den här matchen. Man fick två spelare utvisade i matchen också vilket kan ha påverkat utgången av matchen.

Frånvaro mässigt ser det mörkt ut i båda lagen men väldigt mörkt ut för Swansea.
Doncaster kommer till spel utan John Oster och Quinton Fortune som båda fick rött kort i den senaste matchen och är avstängda här. Man får även klara sig utan Brian Stock som är skadad. James Hayter testas sent om han kan spela eller inte.
Swansea har en heeel del skador, håll i er nu, hela 13 spelare saknas till den här matchen!! Majoriteten av dessa spelare är ordinarie i startelvan och på bänken. Ett riktigt tufft läge för Swansea med andra ord. Man har alla sina centrala mittfältare borta till dagens match. Joe Allen är sedan tidigare skadad och i den senaste matchen fick man också viktige Ferrie Brodda skadad som blir borta resten av säsongen. Jordi Lopez och Nathan Dyer fick rött kort i senaste matchen och missar den här drabbningen. Fler skadade spelare hos Swansea är Leon Britton, Andrea Orlandi, Fede Bessone, Kris Oleary, Guillem Bauza och Albert Serrán. Van Der Gun, Dobbie och Pratley testar sent och någon av dessa kommer troligen bli tvingad att spela p.g.a. läget i truppen.

Som ni förstår så måste man ju bara testa att lira på Doncaster till hela 2.42 med ett läge som detta. Man är erkänt hemmastarka, det såg vi redan förra säsongen då man skakade många topplag. Nu ställs man mot ett skadekjutet Swansea som inte alls imponerat i år. Då är det värt en liten slant på Doncaster.