Idag bjuder jag på två spel från två olika fotbollsländer. Det ena är taget från Ryssland och det andra är taget från Holland och jag tror starkt på dessa matcherna!

De Graafschap – Ajax
Mitt tips: Handicap (1-0) 2
Odds: 1.75 @ Stanjames
Insats: 6/10
Spelstopp: 12.30

I den här matchen ska klasskillnaden vara mycket stor! De Graafschap är nykomlingar i högsta divisonen medan Ajax är ett erkänt topplag sedan många år tillbaka.

De Graafschap har inlett något blygsamt med 2 förluster och 1 seger. Segern kom i premiären på hemmaplan mot Excelsior med hela 3-0 men direkt efter det togs man ned på jorden av PSV som vann med hela 6-0. Den tredje matchen man spelat var mot Groningen på bortaplan och den matchen förlorades med 2-1. Jag bevittnade matchen mot PSV via en livestream och det är tydligt att det är stor skillnad mellan topplagen och De Graafschap som med största sannolikhet åker på en rejäl känga här idag.

Ajax har inlett den här säsongen strålande då man tagit sig till gruppspel i Champions League efter att ha slagit ut svårslagna PAOK från Grekland och Dynamo Kiev. I ligaspelet har man en oavgjord och 2 segrar varav de 2 segrarna är tagna i de två senaste matcherna och båda matcherna vann man med 2 mål eller fler. Ajax vet verkligen hur man vinner med många mål och förra säsongen föll man på målsnöret i guldstriden och hamnade en poäng bakom vinnarna Twente. Ajax hade den mäktiga målskillnaden 106-20 och det tyder på att man har en oerhört stark offensiv kontra en stark defensiv och det råder inga tvivel om att laget ska vara med i guldstriden den här säsongen också! Ajax gjorde i veckan klart med en nygammal anfallare som vänder tillbaka till storklubben Ajax igen. Det är den suveräne anfallaren Mido som har skrivit på för Ajax och han kommer givetvis vara ett nyttigt offensivt tillskott.

Rent historiskt så har Ajax haft oerhört lätt för De Graafschap. När De Graafschap senast var uppe i högsta divisionen 08/09 så vann Ajax bortamatchen med hela 6-0. Före de vann man bortamatchen med 8-1 och 5-0 så visst trivs Ajax på motståndarnas hemmaplan. Om man räknar med hemmamatcherna så har Ajax vunnit de 6 senaste matcherna och har en målskillnad på 27-2 så som ni förstår så är det stor klasskillnad mellan lagen då dessa 6 matcherna bara sträcker sig 5 år bakåt i tiden.

CSKA Moskva – Alainya
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.85 @ Bwin
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.30

CSKA Moskva imponerar starkt i den ryska ligan. Man har vunnit 8 av de 10 senaste matcherna och de övriga två matcherna har slutat med en oavgjord och en förlust. Förlusten kom mot topplaget Spartak Nalchik och efter den matchen har laget verkligen hittat formen igen och har nu fyra raka segrar bakom sig. På hemmaplan har man två raka segrar nu där man vunnit båda matcherna med 4-0 och chansen till storseger idag igen är mycket stor.

Motståndarna Alaniya imponerar knappast i ligan och det är framförallt bortaspelet som spökar för laget. Man har resultatraden 1-0-7 bakom sig och pinsamma 2-13 i målskillnad. Alaniya är uppe i 6 raka bortamatcher utan att ha gjort ett enda mål nu och enligt rapporter så lägger sig laget alltid på defensiven för att sedan försöka kontra in någon boll. Något som givetvis inte har lyckats speciellt bra och det lär knappast lyckas nu heller då man möter ett ruskigt starkt lag.

CSKA har under åren haft väldigt lätt för Alaniya och jag tror den trenden håller i sig. Alaniya gick upp till högsta ligan den här säsongen efter att ha spelat i andra divisionen i 4 år. Senast lagen möttes var 2005 och då vann CSKA med 4-3 på hemmaplan. Under 2000-talet har laget 5 raka segrar mot Alaniya på sin hemmaplan.

CSKA har en riktigt vass offensiv i nye Doumbia, Vagner Love och vasse Tosic. Dessa spelarna fixar segern utan problem för ett för tillfället suveränt CSKA Moskva som jagar ledarna FC Zenit.