Ajax svek igår trots tidig ledning. Nya tag idag och jag har hittat två matcher som känns spelvärda! häng på!


Aalesund – Motherwell
Mitt tips: 1
Odds: 2.10 @ Nordicbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Aalesund visar fin form i Tippeligan och hemma på konstgräset är man alltid svårslagna. Man genrepade inför den här matchen med att vinna mot Vålerenga i helgen. Det var en mycket stark insats och det lär stärka laget inför den här matchen då man kommer till spel med massor av självförtroende.

Motherwell imponerade knappast när man slog ut Isländska Breidablik efter två raka 1-0 vinster. Man har ännu inte dragit igång med seriespelet hemma i Skottland och det medför att laget har ett uselt matchtempo och det märktes tydligt mot Islänningarna. Nu möter man snäppet starkare motstånd och då blir det betydligt svårare att hänga med. Jag skulle tro att laget är nöjda även om man skulle förlora med uddamålet här och 1-0 känns som ett troligt resultat.

Båda lagen kommer till spel utan skador men tilläggas bör att Motherwell har sålt

James O’Brien och lagets offensiv får därmed betydligt svårare utan honom då han var en viktig kugge i lagets offensiv.


FC Rabotnicki – Liverpool
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 1.85 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

FC Rabotnicki – Liverpool
Mitt tips: 1 (Insatsen tillbaka vid oavgjort)
Odds: 7.65 @ Betsson
Insats: 2/10
Spelstopp: 20.45

Underspelet i den här matchen känns mycket tryggt då det är två försvarsstarka lag som möter varandra. Rabotnicki spelar här sin femte tävlingsmatch den här säsongen och man kommer till spel utan att ha släppt in ett enda mål bakåt. Först slog man ut FC Lusitano med sammanlagt 11-0 och nu senast slog man ut Mika med sammanlagt 2-0. Man vet att man har en omöjligt uppgift framför sig men vet även att på hemmaplan har man åtminstone en bra chans att visa upp sin bästa sida genom tätt försvar och förhoppningsvis kunna klara oavgjort mot toppmotståndet Liverpool. Det här blir helt klart årets match för lilla Rabotnicki och samtliga spelare i laget lär höja sig flera nivåer här.

Liverpool gör sin första riktiga tävlingsmatch här och man har massor av spelare som ännu inte är tillbaka från sin semester efter VM. De spelare som saknas är Gerrard, Joe Cole, Jamie Carragher, Glen Johnson, Jose Reina, Fernando Torres, Dirk Kuyt och Ryan Babel. Man har hunnit med två träningsmatcher så här långt och båda har slutat mållöst för Liverpool. Taktiken känns solklar inför den här matchen; Prioritera defensiven och få med ett bra resultat hem till England där vi sedan kör över dem. Det här blir Roy Hodgsons första tävlingsmatch med Liverpool och han vill givetvis inte skämma ut sig.

Det här är Liverpools trupp som beger sig mot Makedonien:
Cavalieri, Aquilani, Agger, Jovanovic, Kyrgiakos, Lucas, Wilson, N’Gog, Spearing, Darby, Shelvey, Kelly, Skrtel, Eccleston, Ayala, Hansen, Gulacsi, Amoo, Dalla Valle, Ince.

För er som inte känner till Liverpool så kan jag säga att det finns många starka försvarsspelare med i laget och jag kan inte tänka mig annat än att Roy Hogdson prioriterar defensiven för att få med sig ett bra resultat inför returmatchen då han har bästa tänkbara lag att tillgå. Därför är det inte omöjligt att matchen slutar exmeplvis 0-0 eller 1-0 till Rabotnicki där spelarna gör sitt livs match.